22年冬/23年春 動身加拿大stream A集合區

418 回覆
76 Like 9 Dislike
想問下如果試下搏一年working holiday 睇下搵唔搵到老細先。唔得再行stream a會唔會有影響?
你喺香港?好似真係要排隊 但係歐洲辦加拿大biometrics即日就可約到
想請問有冇人做過3年parttime degree嘅wes 認證?符唔符合要求?
有學士/碩士字眼就冇問題
有bachelor of xxxx 咁得唔得? 因為見啲人話要2年fulltime
sor,你話3年又parttime?唔確定 不過試下冇壞
正路三年fulltime 歐洲大把學府係咁 完全冇問題 但3年pt有少少危險 介唔介意介紹下你學府(大致、地方)?世界top 1000都應該冇問題
香港讀緊澳洲大學啲parttime degree 透過ive合辦嘅 啱啱睇咗世界排名 ard300咁麻煩曬
ard咩排名?
一般比較認可就係the ,usnews同qs 。呢三個排名幾多
qs 排200幾左右 我見唔同ranking都係around 排200-400
冇問題 因為bachelor/master/phd唔係睇修業年份
最低2年係diploma先睇
真係? 即係總之5年內畢業就得?
ive學位都得啦,驚西
唔該你以為佢讀parttime會唔夠兩年跟住被reject
大家加油啊!

謝謝你 全力支持加拿大公民!
如果無限工種 C/D類都願意做一年 會唔會快d搵到工?難度大嗎(包括奶茶工、清潔工、門市sales工、老麥等等)當地呢d需求多嗎
可以喺歐洲搞biometrics?
利申:冇歐洲藉
加拿大biometrics同你國籍無關 你不需要在祖國辦理 只要你有合法歐洲逗留即可
有冇方法search到呢啲program
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞