22年冬/23年春 動身加拿大stream A集合區

418 回覆
76 Like 9 Dislike
“讀diploma嘅, 畢業可申請pgwp”

which city are you going?
想過去讀grad dip
發現要搵到啱心水嘅program都幾難下
傻逼 加拿大說了1年pgdip+5年內學士畢業可以永居 加兩年和雅思8.0 可入籍加拿大公民 別在這放狗屁了好不好 傻逼 賭你媽大細 符合1年pgdip+5年內學士畢業 100%拿永居 否則我自殺謝罪
笑你媽個臭逼 我定當勇奪加拿大公民身分!到時候你給我做狗奴都不夠資格
我想報既UBC master係寫住10-month
但個網又寫最少一年
咁其實認唔認可
同樣疑問
Btw ching讀咩master 10個月 好奇一問
UBC Master of Data Science
https://masterdatascience.ubc.ca/
Data Science應該搵工唔難掛
Program feature 寫10-month
啲學費貴到仆街
唔算曬咗舊錢(學費+生活費)又留唔到
有冇人都有呢個問題
可唔可以tg問師兄野
你估支那講過唔算數咩,人地仲要話咗2026就停收啦

就算真係收皮 畢業後有PGWP 做完野 直接行舊返舊路駁 EE 啦傻閪
我都算加國老老地屎忽,有問題我答到就答
讀u都係6.5 ,轉PR要8.0咁高咩?
我特登玩膠..
唔知 我話我8.0 所以唔care要求幾多
有冇攻略未考過
裸考就得
容易過dse
行hk pathway 拎PR好似要求CLB level 5
即係IELTS 4555咋喎
IELTS 8.0係CLB level 10, 你想加夠分行EE先需要啫
york大學 碩士? 我想去york讀一年碩士 文科
想去加拿大讀果科要bio chem grade 12 65% or higher
但中學冇修 大學更加唔係理科
讀一年foundation 一黎唔計stream a 二黎 驚最後讀完 college想讀果科未必收 到時又兩頭唔岸 簽證又夠期
有冇online course/香港可以讀完 果邊又認受既course?
定或者應該果邊stream b 拎左pr 先再係果邊搵adult school補返bio chem/ foundation
唔該巴絲
你幾時學士畢業?我驚6月畢業 11月先有證書 9月入學可能唔接受,或者ircc申請streamA有麻煩
做一年牡丹樓咯 反正一年好快過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞