22年冬/23年春 動身加拿大stream A集合區

418 回覆
76 Like 9 Dislike
我覺得你落咗地,試下 stream B 先啦
牛工,頹工都做 加拿大大把基層服務業嘅工
攞到 PR 就有Local 價,仲有學貸
係呀
所有要預做年半嘢先拎到PR報名讀書
烏干達皇后五毛嚟 我用五毛口氣回敬 我咁係唔用支那文
提前sunset我死全家,否則你以死謝罪

我人生唯一希望是2024年成為加拿大永久居民,仲開心過當初dse六科35
如果你符合stream b咁梗係拎左PR先
慳番啲學費,個人又快啲安安樂樂
咁就好
我要入籍 我用港大first hon+ielts 8.0換你加拿大國籍得唔得 不給我護照我就自殺!!我要護照!!
你係咪中年阿叔?鍾意你呀
咁你2025年永居咯 我撐你 唔好理過d「提前sunset」賤畜
時間會證明,我係啱。
我港大同學stat畢業 3.3gpa 申請呢個被拒
How old is your son?
可唔可以講多啲?
佢一畢業就apply定做咗陣野先apply
有冇咩野research經驗?
睇巴打user name係唔係去咗加拿大啦?
一樣行stream A嘅話暫時自己啲積蓄淨係啱啱好夠黎一年,grad左搵唔到工嘅話又係仆直左係到 但始終得自己一個,貪學校有宿有support,識到啲人會安心啲
StreamB其實係擔心疫情搞到變數好大,由其係做低層工,如果唔係有疫情應該就會用streamB
有實習經驗 申請及收到拒絕消息時均為final year

兩三年後我諗開始有一批人拎到PR就會番香港
識人出發左去英國 講明過幾年拎到passport就會番番黎
由得啲大左啲小朋友係果邊讀high school
你想講係入咗籍吧
PR五年內留喺加拿大少過兩年好似會取消㗎喎
咁我唔知PR 5年內少過兩年會取消
以前啲香港人開口埋口講嘅移民監應該就係指入籍居留年期要求
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞