萬事得Mazda車主揮手區(14)跟雙氣袋說不

1001 回覆
11 Like 2 Dislike
反而想知有冇導航
之前唔記得試清楚
原廠導航有
用Carplay導航無
渣左半年都係起街遇過一部CX30 AWD

利申:CX30 AWD車主 渣得好爽好C伏
係咪2塊鏡片, 1個module ,再加2個sensor?
玩開歐洲車,加新野插好線 用電腦code下就得
mazda 個電腦好難搞
excatly 就係咁 電腦code 個到 可以比人遙控搞
合規格還合規格
港共扮撚晒嘢搬龍門,擺明就係同業界講咪撚入柴私否則玩9你
做車生意,以後你做親驗新車同type approval都玩9你,點做落去
有咩 邊度賣緊?
ching 你幾時買㗎?
我六月頭訂,佢話 8月中至尾收車
早幾日上去簽埋啲文件,話八月中
等咗好耐,文前架車七月頭已經賣咗
另外想問下咁多位有車嘅 ching
1. android auto 更新咗,喺咪都喺未用到
2. 佢原廠個 Mazda connect 導航喺咪好撚廢
我都係6月頭
本身都話9月頭先有
但早幾日話8月頭有
2. 我可以答你 個mazda connect 我主要 係用黎返屋企用 同埋 有得用下個hud 咁…..搵路ge 話用返google map 算9數….
咁應該喺同一水
早幾日簽文件,佢話:希望可以比起之前應承你個期再少少交車
btw ching 入手咗咩車
cx3
人生第一次買新車
好緊張
Ching 會唔會做鍍膜,同埋會唔會 前後車 cam 駁長火?
聽聞 長火好易整壞 i-eloop 電容
係咪中間加尿袋就ok?
聽聞係 著車就12V叉尿袋
之後就尿袋供電 但唔知玩到幾耐

利申: 揸緊前七 前後CAM冇駁長火冇駁尿袋
我都係人生第一次新車+香港買車
勁驚
諗緊做唔做鍍膜,但見d 巴打話唔洗,所以心大心細
車cam 應該就會長火

Btw 你係咩車
有朋友做咗鍍膜話一般般,我打算一年去打一次蠟算數
反而駁長火嘅話,除咗粒電死咗會影響保養之外,一陣裝嘅途中郁咗啲咩,一陣原廠又話唔保,就得不償失
Mazda 3 ja,夠平嘛
除非拉錯線 正常係接鉛酸電。
如果我筆直多少少都會揀mazda 3
我果陣搵佢地裝埋長火cam同做埋coating先拎車 唔驚踢保
你意思係原廠肯幫手裝長火cam ?
但使唔使收錢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞