萬事得Mazda車主揮手區(14)跟雙氣袋說不

1001 回覆
11 Like 2 Dislike
之前Mazda同Toyota合資係美國起左間廠,呢間廠而家整緊Toyota Corolla Cross,而Mazda就宣布會係呢間廠整CX50,所以d人就估到時CX50同Corolla Cross係姐妹車

https://southernautomotivealliance.com/mazda-announces-cx-50-suv-to-be-built-in-huntsville/
Corolla cross好細架喎
Cx50仲要大過cx5
d人9up姐,你當吹水新聞睇住先啦
呢個工廠既產能Mazda同Toyota一人一半
2仔你都唔預後座坐人啦
如果後座有人坐就正正經經買部3
我>80%高速 平均做到17.7km/L
冬天唔開冷氣可以>18km

後座頂盡都係坐兩個好啦 坐三個好撚辛苦 特別係中間嗰個
開冷氣都17.7
我20%高速 15.9km不過冇開冷氣
放2017 cx3 行貨,有意留Tg
$1/Km
我都買過一隻, 跟住先同我講只係大陸CX5岩用, 海外用唔到
咁可以轉埋用無線叉電既, 好似IPHONE 13咁磁石一痴就搞點, 都方便既
1.5真係慳油好多
我80% highway 2.0 做到14.2 KM/L
點解Mazda 3 sedan同hatchback都咁少放盤
好車點解要放
之前果2架Mazda 都係2星期左右就賣左,有盤就唔好諗
Facebook有架4代 mazda3
坐得舒服操控又唔錯
點解要放?
廿五萬樓下日本房車, 得返mazda 3
揸過二代馬三, 可惜我唔生性, 炒咗
係,香港人買日本車淨係買七人同SUV
其實房車都幾靚仔, 我好鍾意, 搵車嗰陣冇考慮過其他車款
貪可以坐多啲人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞