萬事得Mazda車主揮手區(14)跟雙氣袋說不

1001 回覆
11 Like 2 Dislike
想問幾多年車先有skyactiv
睇model 你想買咩車
其實wiki一下已經搵到答案

我CX8
其實i-shop幫唔幫到省油

btw琴日fb見宏益已經賣緊2022車
夏天我熄咗,開咗冷氣舊死人電頂唔到幾個街口

冬天時可以幫到約莫1km/L 左右啦
差唔多,佢年年10月都賣定1月貨
其實買魂動樣就穩陣

3 hatchback 係唔係慳油d
同我1.5一樣
香港既話油價破左20
skyactiv 都唔慳得幾多
咁勁既
我九成高速都係14km/L
https://newsroom.mazda.com/ja/publicity/release/2021/202110/211007a.html?utm_medium=social&utm_source=FacebookMazda&utm_campaign=fb18785&fbclid=IwAR2i-pxBon7UyqDQjtrZpCzLaZakOo-WQmHCSBJ_BdBVnUHfpalNbJjCpfk

マツダ株式会社(以下、マツダ)は本日、2022年以降のクロスオーバーSUV商品群の拡充計画を発表しました。米国新工場で生産する「MAZDA CX-50」や、ラージ商品群*1の「MAZDA CX-60」「MAZDA CX-70」「MAZDA CX-80」「MAZDA CX-90」
我8.x /100km 一半high way 一半市區
仲有 直6 D偈
歐洲/日本會賣narrow body 嘅CX60(2排)同CX80(3排)
北美就係Wide body 嘅70同90
而CX50會係專供美國,睇嚟會係Wide版嘅CX30/CX5

歐洲會賣直四PHEV同直6X/D+48V

美國會有直六turbo (癲)

日本好似話乜都考慮入
美國仲有直6汽油 Turbo

真係東瀛寶馬
CX-50變左TNGA
正常
睇嚟九成係RAV4
RAV2 咋
專供美國 應該唔會閹AWD
新3 HIGH同IPLUS 係咪差在安全系統同BOSE喇叭?
HIGH版平咁多
撞爆rav4自己毫髮無損
有無巴打分享下cx5 2.0 同2.5 大約實際油耗幾多L/100Km?
ching,我啱啱買左架mazda3,請問點開番
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞