萬事得Mazda車主揮手區(14)跟雙氣袋說不

1001 回覆
11 Like 2 Dislike
入到將軍澳,勁多CX-5
用 Shell 梗係,試下用 Liqui Moly 0w20 包你爽,

Mazda 本身幅偈唔熱,你用厚D 咪仲上唔到理想溫度,我用 5w30 覺得太厚唔夠爽
有冇上代mazda 3用家分享下架車隔音同舒適性如何?
想換2014-2016年份

(依家渣緊fit, 吵撚到歌都聽唔到)

謝謝
第1代Fit?咁一定好過Fit,Mazda 3 2010打後都已經好過,你要歐洲車咁靜就要最新果代
有無2000cc cx3車主分享下隔音同油耗
同上代mazda3比邊架好?
但我上一次換0W20 Eneos 普通唔夠呢缸爽
各位巴打,岩岩入手左架二手2011mazda 2 1.3 想自己學下保養架車 但上網都搵唔到太多資料 例如用咩火咀/迫力碟/風格/冷氣格等等 想請教下大家點樣可以了解自己部車多啲 想學但唔知點入手另外聽前車主講佢車房幫佢保養換偈油同波箱油都唔係原裝 如果之後自己要換係咪跟返上手定再轉返原廠?
火咀/brake disc 行到10萬/隻碟有聲,1.3提早換火咀冇感覺的…

風格自己換好易,淘左隻Bosch 已經好好用

冷靜隔2年好換,經過沙田濾水廠/將軍澳真有用,都係好易換

都係果句,Mazda 拎車第一樣野換brake 油/pad,睇下避震有冇漏油
巴打邊一面頭燈?左邊都總幫到你
揸緊2015 mazda3 HB, 部車嘅聲主要嚟自呔噪,換返條靜啲嘅呔都算舒服,但如果同4代比就點都輸
budget 4萬樓下, 想問12年以下mazda 3 做腳車代步 揸2 3年到, 會唔會有D咩大問題要維修?
我有一盞係到 可放售
咪話打少咗個零囉,爬咗文先留言啦屌你
3無話一定好過2,睇你個人鍾唔鍾意細車/平時係咪兩個人坐,我係沖繩揸2,覺得操控好靈活,但力水你唔好期望太多,足夠日常用
想問下大家

黎緊電動車普及

萬事得2手車價會唔會跌得好勁

2015-2018 Mazda 3 性價比高唔高
第一個問題要問印度神童
第二個問題 我覺得高
其實係1500cc 或者1.5L
邊有車1.5cc…
建議你買架牛肺車 過幾年1換1轉電動車
電動車真係咁好

係咪換電車都係大趨勢

我比較擔心配套
屋企有差電位就一定係電車
好多人依家都泊兩粒鐘就走
算有公德心
有啲仲要車主在場 可能收咗工唔想咁快返屋企對住隻乸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞