Firstrade 定 Charles Schwab (FT vs CS) (5)

494 回覆
20 Like 3 Dislike
好似係賣完再買跟住再買果舊錢先至要T+2,就咁賣完即買好似就唔駛
有無人試過CS HK轉去CS INT?
會唔會好難搞
有無人可以分享cs int轉錢返香港銀行戶口最抵方法
cs int ach去hsbc us再global transfer返香港?
hsbc us係咪要去中環比$800搞?
直接射返嚟citihk美元戶口
射幾多收幾多無中間費
收唔收你25鎂出金費就睇你戶口狀況
有啲佢會一季免費畀三次quota你
變相接近IB嗰隻每月免費1次出錢咁
有個問題想請教大家🙏🏻
如果我有debit card但又想禁曬d錢出黎係咪無可能?
因為佢話最少要有25000usd係戶口先可以用debit card
1日限禁1千鎂
巴打係講緊 CS 定 FT?
佢可能想問當戶口少過25K時張咭仲可否再攞錢?
其實開CS international (或其他offshore戶口),人哋主要想make sure申請者不會走稅。用HKSAR passport 就名正言順有tax treaty. 用BNO就難解析啲。

當然感覺上安全啲,但容量被人誤會想走稅/洗黑錢。
25k唔係申請門檻咩,同有25k就可以每月有次免手續費,正常有卡少過25k都可以拎錢 扣手續費咁解
係呀我係想問當戶口少過25K時張咭仲可否再攞錢🙏🏻
照咁講如果我係美國境內攞錢咪可以戶口<25k拎錢都唔扣手續費?
今晚FT係咪有少少問題
有時會話用戶名無效登入唔到
出錢最抵 係咪ft射回ib 轉港紙 再過銀行戶口?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞