Firstrade 定 Charles Schwab (FT vs CS) (5)

494 回覆
20 Like 3 Dislike
點白撞啊?
firstrade 如果死鬼左會唔會有遺產稅
50 萬 係美金定 hkd
想問我ib顯示轉賬完成但ft仲未見到數係咪正常 等左2日
想問CS 係咪買唔倒GBTC/ETHE 呢啲基金?
國際版買到
想問下W-8BEN 有個位佢問我點解foreign TIN country 同 permanent residency address 唔同,要written explanation(明明我兩個都填HK,只係一開頭開用BNO,之前reject咗我張W-8BEN一次因為我國籍手快填咗HK)

個schwab one international已經開咗,只係差W-8BEN,有冇巴打有經驗點填?
我都係奇奇怪怪,11 月尾第一次填,錯 TIN,reject 咗,12 月頭再填,之後冇 reminder 了,但12 月收到hardcopy 嚟叫我填,我用 message board 問 customer service乜事,兩個幾星期都冇人覆,唔知 jm9
岩岩開戶 係盤後買左隻股票之後今日變動即刻減左3.5usd 但隻股票明明無升跌 想問係咪原因 應該唔係佣金之類?
Ft邊度有得睇可提取現金 同 ytd ?
有冇人用cs個手機app
d反應慢到仆街 我用手機或wifi network都係咁
真係好廢好後悔轉左cs
用web版
等後日開市試下先 thanks
冇reminder彈出嚟應該解決咗
可以開市時間打去香港個toll free熱線問下自己戶口W8BEN個status
係咪冇set孖展戶口呀?
Ft 有乜嘢問題?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞