Firstrade 定 Charles Schwab (FT vs CS) (5)

494 回覆
20 Like 3 Dislike
係, 不過有人講其實唔駛都得, 不過既然揀離岸梗係走啦.
唔夠$25000都claim 足??
原來有得claim?
完全唔知
美股?一喺隻股本身免,一喺你喺美國人有會計師幫你,否則應該無得免。
ach
原來CAN 係開唔到FT 戶口...............屌
仲有咩選擇
可唔可reapply with hksar passport
想問下Firstrade出金既話, 出返去citi bank 係咪都唔洗手續費?
我用IB轉美金去CS int'l遇到問題

CS int'l入金資料
Bank Name: Citibank NA
Bank Address: 399 Park Ave, New York, NY 10022
ABA/Routing Number: 021000089

問題係我喺IB set instruction 入ABA/Routing Number,揾唔到對應既bank address, 最接近嗰個address係460 Park Ave, New York, NY 10022

有冇巴打識得點搞?
ft會收
ib
Account number 同routing number 對就得
statement
開返啲信睇返 cs聯絡地址係咪香港
如果聯絡地址係美國 就係國際版
ft debit 卡 開通時過唔到pin number,打左去card center reset過都唔得,有無人遇過咁情況?
電匯時打冇打account no 同名,係咪會彈返轉頭
新手想將firstrade 入面舊錢 轉返入citi plus
想問 收款人銀行賬戶號碼 洗唔洗 入 銀行編號(250) + 分行編號 + 戶口號碼?
定係就咁入戶口號碼 就ok?

youtube 有條女教跟住做la
已搵到答案
係要填 分行編號 + 戶口號碼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞