Firstrade 定 Charles Schwab (FT vs CS) (5)

494 回覆
20 Like 3 Dislike
試吓開TD int
TD int 容易開啲
唔介TD Int 用黑池交易的話
小弟用BNO開緊户口 佢覆我話BNO 唔係UK citizenship….明明我睇舊post 個個都得…..點解會咁

Charles Schwab 話BNO唔係citizenship
https://lih.kg/2869038
用廁所板開acc
一樣開到cs int
用返hk passport直開? 有無咩要注意?
請教下個Daytrade Buying Power用曬,是不是可以買股票但不可賣同一隻股票?
有無方法可以加大個Daytrade Buying Power?
想問ft 追蹤停損價 90日 係唔係唔包盤後??
正正經經開個ib算啦
citizenship 如果你住香港交香港稅係 Hong Kong
有BNO 梗係用BNO開
CS 射番錢去citi, 入acc no 時, 寫齊 250-390 係個頭會唔會攪到射唔成功… 因為岩岩見有爸打講話唔使250390…. 家陣好驚
對唔到account 會原路退返
過左兩個工作天唔見條數 打去CS問Status 佢會話你知有咩選項

當然射唔射得出 都手續費照收
我幫屋企人開個FT
新ac 由citi 試射少少錢過去兩星期都收唔到
Citi個邊出晒證明筆匯款係成功而且無退回
個邊淨係同你講backend查唔到筆數
追返筆錢之後永久blacklist FT

Btw 用CS 定TD好
Both
CS
識貨
有無人登入唔到cs? 收唔到verification sms/call
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞