Firstrade 定 Charles Schwab (FT vs CS) (5)

494 回覆
20 Like 3 Dislike
我應該唔使咁 (希望), 因為有 6823 養住...
你啱,我睇錯
有冇買埋6號、8號?
冇呀, 我貪 6823 唔識郁, 當做定期
穩穩陣陣
如果要埋張debit card得FT有,CS唔俾香港人申請debit card
CS大過FT應該有成百倍,市值成 usd150B
係,sorry,睇錯嘢
Thx,debit card 係畀我冇手續費下提走現金?不過我諗我唔係太需要呢樣,反而樓上講 CS 有條件下可以免手續費電匯出去較吸引
嚮 YouTube 睇咗 CS 開戶教學, 係咪 account approve 咗佢會提供存款戶口資料畀我做電匯 (條片冇講 ) ?

Thx
睇youtube 都唔問返CS?..
Thank you, 已開了, 不過過期 BNO 真係唔得, 用 HKSAR 頂住先, 唔知最後會唔會 reject

BTW, 趁有時間, 墳埋個 W-8BEN 佢, 入完基本資料佢 enable 咗兩個 form, 我墳完第一個就自動跳入 account summary 度, 唔使墳第二個?

跟住 logout 再 login, 佢又 prompt 要我墳, 但 next 完就入咗去 account summary 度

於是我用另一個 browser login, 呢次 prompt 完要入基本資料, 由頭嚟過?

咩玩法?
真係有人會嘗試用過期護照申請
CLS
Firstrade 呢一兩日入錢會唔會慢啲
我只可以話你聽昨天美國公眾假期
Cs
請問一下有無巴打用cs?
近排好似microsoft edge去咩link都係去返戶口有幾錢個版
知唔知咩事?
咁試下唔好用Edge
或者清哂啲cookie先?
Firefox得
Edge清咗都唔得
想知巴打係唔係都係咁?
First trade係咪唔做得day trade?
有人打電話同你confirm
今朝收到 email approve 咗我個 account, 可以入錢了, 不過入之前, 有冇方法確定係國際版 account 唔係香港版? 我開戶時去 international.schwab.com, 揀 UK, 但入 HKSAR password no. (因為 BNO 過咗期, 佢唔畀我入), 佢會唔會靜靜雞踢咗我返去香港版?
諗過問 customer service, 不過怕佢唔知我講乜...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞