Firstrade 定 Charles Schwab (FT vs CS) (5)

494 回覆
20 Like 3 Dislike
有開margin
用咗 當日沖銷交易購買力
喺香港點開Citibank us?
入錢果part 唔駛咁轉折
直接香港任何銀行> CS citibank HKD 戶口
而家cs debit card申唔申請得返?定仲係唔俾香港客戶開?
我想問恒生usd saving account 轉錢去 citi usd saving 洗唔洗收手續費?
想請教一下,幾日前用hsbc 入咗錢比cs international 響citi hk 個戶口,已經響remark 度寫咗ac number 同名但仲未見到筆錢,咁樣點算好
打電話去問下,我自己通常即日夜晚會收到
師兄可以指教一下我其實係咪填漏咗啲乜嘢?個空格其實冇辦法填太多資料,我只係寫咗戶口持有人個名同account number, 係咪唔夠🙇🏻
internation版都得?
一定得
我都係寫acc同持有人名,睇下有無打錯acc名
同CS傾過,佢話要打埋銀行地址,但係個空格打完名同戶口號碼之後已經冇位
未試過要打地址,你有分行個code其實已經有銀地址
個streetsmart edge 有無得係圖show返幾時trade過,禁撚晒都搵唔到
check transaction record仲要得幾個月
有冇師兄試過支牛過美金去citi plus ?

citi有冇收費?

我係支牛換左美金準備過citi 再過ft

thx
是咪要用電匯? 本地戶口就咁過數係咪唔得
一般本地誇行轉帳
條友hea鳩you
星期一晚仲未見再打多次上去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞