[立場]化妝護膚品討論區#128

1001 回覆
27 Like 2 Dislike
多謝兩位絲打回覆,已滅火
咁脫面毛呢?脫完會唔會少咗暗粒
我見佢用dhl有tracking 咁你係到個shipment完成咗先知寄失?
多謝兩位絲打回覆,已滅火
咁脫面毛呢?脫完會唔會少咗暗粒
冇記錯好似HKD200幾一次,FIXED RATE
我脫緊但唔覺得暗粒有少到
我係ig shop買....話曬係黃店
不過下次唔敢喇
正常colourpop係幾耐會收到 我買嗰陣咁啱佢都減緊價 可能都中咗伏
係beautylish 見到新出嘅hourglass聖誕盤同jeffree star新系列,兩個都鬼火咁靚
好想即刻買但等多陣12月就減價平啲
Cp 呢兩年做得差咗好多
有冇人已經試咗rmk新出隻base
又想求大家推薦primer 混合偏乾
雖然LM用得 但都想問下有冇其他推介
之前試用舊版MUFE step 1個保濕primer 但都甩得嚴重

同埋想請教下上完primer 等幾耐先再上粉底會好啲
試下Too faced primer?
我自己覺得冬天用完之後個妝貼好多
又冇甩皮 乾紋呢啲出現

上完primer直接上粉底都得啦
有咩類似牌子呀
如果接受到食a酸
寧願你食3-6個月先
等啲瘡同底既粉刺退哂出黎
先諗用啲護膚品maintain住

你宜家轉乜都唔會feel到太大分別,只會trigger你底啲粉刺爆出黎
搞到你試黎試去都好似冇乜效果

一係睇哂陳皮靠腰
由洗面開始轉哂ezkin
3個月唔好轉任何野(skinoren呢啲藥膏照用)

透明質酸平既可以買Lue 貴既就Evolue
hourglass今年大嗰格好似冇以前咁好用
你睇多啲reviews 可能會滅火
我睇咗個話冇以前melt into skin既感覺
可以照搽 但對發緊炎既冇乜太大改善
20%當藥咁搽,而紅印/暗瘡臨床上係當皮膚病黎
所以完全冇問題
唔多就冇乜效

不如買枝differin試發炎暗瘡好過
紅印照用返skinoren
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞