[立場]化妝護膚品討論區#128

1001 回覆
27 Like 2 Dislike
借問聲shiseido 轉左代言人係米可以用返?
好似轉左個日本人做全球代言人
其實一路覺得罷shiseieo有啲多咗
要一間誇國集團放棄成個支那market有啲唔現實
佢唔揀劉亦菲 搵第二個支那明星做中國區代言人都唔會係黃㗎啦
同lancome咁迫害hocc好似兩個層次
Hourglass concealer大家覺得好唔好
我乾性皮膚成日出油
去過佢介紹我用

Cosmetic skin solution 籃銅 去痘印
Sesha HA serum 保濕

Cream:
Derma Px Hydrator

洗面:
Cellmaxium triple action cleanser 或者
Isclinical cleanding complex

新手唔熟 咁多位有無用過
用緊Is clinical 隻洗面,好用但太貴了
所以我用完會轉

css 藍銅都好用只係呢間買好很貴
我之前係官網買寄香港
同埋呢隻我覺得啱鎮靜修復多過去印
有冇ct隻magic cream嘅review 用完再化妝係咪會好貼
我都想知 諗住冬天用 冬天極乾肌
Bobbie brown維他命營養底霜同佢都好似好正咁
十五十六緊
有無絲打用過snow fox個2枝toner?或者ceramiracle個枝?
好唔好用
利申乾肌 用緊synergie d精華 想搵枝抗衰老/修護功效既toner
原本用factiv rp5 不過岩岩發現話會形成薄膜影響之後吸收 所以想換下
唔該
試咗一試Gucci個cushion啲色好白 白到灰嗰種 用開21 23 嘅買4號就差唔多
遮瑕普通 遮毛孔一般 比較遮黑頭 唔算好痴笠笠嘅
未知易唔易出油 甩落口罩
佢都幾大陣香味 聞到我頭暈
但個粉盒好靚

個盒真係好靚
但d色真係畀鬼妹鬧到儍咗
估唔到連亞洲人都嫌死白

ps啱啱出咗眼影盤 又係勁靚
頭先search咗嚟睇 12色嗰隻?
鍾意佢有Gucci花紋嘅4色眼影多啲但個盒冇新出嘅花花
新嘅12色眼影要千幾蚊覺得不如買Pat McGrath/其他貴價牌子眼影
雖然以上講嘅眼影我一盒都冇
係呀 黑色底果盤
150usd 堅貴
而且肉眼望落唔多覺有咩特別
同hourglass新眼影一樣 價錢離地到太空
snow fox啲野都好清爽 感覺唔太岩乾肌
抗老修護可以睇下幸福肌不老容顏
喺mimingmart有coupon未用所以想喺mimingmart揀
原來係清爽仲諗住買黎冬天用
好難搞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞