[立場]化妝護膚品討論區#128

1001 回覆
27 Like 2 Dislike
本身有角化嘅問題好似最好唔好亂搽嘢
寧願你咩都唔搽
或者只搽住最最基本果d eg cetaphill 雖然一d都唔fancy 但我個人覺得最緊要係有用

可以試下paulas choice aha body lotion ?外國評價唔錯
去其他網買 官網好似cut單
(講開又講 PA又賣咗畀大集團

Sabon d 試用裝
用過1,2次就放哂喺度… 好在冇出錢買過
睇下陳皮靠腰文
可能有提到相類似嘅問題
由根本入手最好
已經試左搽酸
用完一支gel plus (glycolic acid 15%)
無用
所以先想轉磨砂加補濕
我幫條仔做左兩次the ordinary aha30% 紅色支peel 暫時感覺幾好 滑左少少
想問有咩清潔mask岩敏感肌?
想問如果查面係咪應該要保濕mask
定查下精華都夠
我敷蘆薈gel 然後搽精華就訓
你可以搵d花水 舒緩toner之類濕敷下都ok唔一定mask 就咁精華好似差少少咁
有無人知道nupuré hk 黃定藍?
用咗上手覺得幾好用
但望佢ig limit 咗comment 同無任何立場咁
有種藍味
如果普通身體保濕磨砂 origins?
但如果平平地試一罐唔得、酸都唔得
可能真係要去睇下醫生
通常咁異常嘅ig
一律覺得有問題不論藍黃都唔會幫襯
咩叫異常?唔比comment?
u are not alone
好努力忍手 仲試過有喺ig comment唔好代言叫d黑心集團
當然都明白佢地有錢就要賺既道理
Loreal group: sorry 就算係Mirror 都唔買
Shiseido: 如果佢換代言人咁都ok 啦
見最近搵咗宇多田光代言
唔知撐警木爛 仲有無做代言人
you're not alone
一齊堅持
油性肌巴打想問有咩早晚搽唔笠既cream 推薦
利申: 用緊cheap 雞Nivea men
啱呀,班藍商就係想做你生意先搵個班人代言
千祈唔好俾呢啲嘢引誘到
呢d直接睇醫生啦,唔好喺度問
有角化,用過一排lush,覺得ok,睇得岀有效果
我都想知 推
係咪搵醫生打到結痂最快手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞