[立場]化妝護膚品討論區#128

1001 回覆
27 Like 2 Dislike
想問之前有外用a酸搽閉口
好似越搽越谷得多
本來係醫生開俾我搽粒石頭瘡
而粒石頭瘡附近又keep住起新既石頭瘡
係咪「爆發期」要忍住?
請問有冇鐘意玩水既絲打?
想搵枝防水嘅眉筆,
Google過好多都係介紹啲藍brand同好廣告feel
係YouTube search有個台灣youtuber 介紹左泰國牌子browit, 就咁睇效果都唔錯,但唔知香港邊到有賣
所以想問神通廣大嘅絲打有冇咩牌子可介紹
試下液體眉筆
1 day tattoo/excel好似有出
呢兩個牌子應該買得
好!等我試下先!
唔該絲
用高coverage 液體遮瑕膏查落隻眼嗰個先?cover 左你本身隻眼本身嘅色素,又可以當個眼影primer 用
最近換咗新工,唔知點解化妝意欲完全無晒但放假行街又會想化妝
以前返過幾份工,每一份都好enjoy化全妝返工
有冇人會咁?
個人覺得nars 幾好
可以上網網購
如果要平價版嘅就the saem 都唔錯
旺中格仔鋪或者代購都有得賣
再唔係如果你隻眼本身係油眼嘅話
我就建議索性買過有顏色嘅eye shadow primer
呢個我推urban decay
Ud 係Loreal
Nars係支生堂
可以去外國網訂翻嚟
仲會平啲
可以試下bobbi brown蟲草精華矯色霜/遮瑕膏,唔會顯乾紋
有冇人用過韓國品牌MilkTouch 既product ?
黎緊有個節日想化下妝扮一扮靚
點知平時返工唔洗化妝,所以唔知手上既化妝品原來已經唔用得
各位絲打有無平平地粉底,遮瑕推薦
因為好少會需要到化妝
所以budget 想300至400 內

暗瘡暗粒的皮膚
混合肌,T字位油少少

Loreal 政協高層,杯葛何韻詩
Shiseido 用撐警劉亦菲代言

唔關邊到買同平貴事,你真唔知定假唔知
香港剩係會睇hiddie
覺得台灣個d 好睇d 化妝技術好d
你之前用緊咩?
RMK
之前試過夏天用,覺得好焗
淨係需要化一次?
如果係,不如去化妝品counter 買個full make up service 好過,唔駛煩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞