[立場]化妝護膚品討論區#128

1001 回覆
27 Like 2 Dislike
我都想知

啲牌子 建議你睇咗 #1先
1. 另外其實男女護膚品冇咩分別
你可以照買普通嗰啲 唔使特別搵for men
(我覺得)男士用既佢想整得比較清爽 反而會多咗酒精/唔夠保濕
2. 你既需求比較難靠護膚品就搞掂 毛孔大要做機 (不過可以靠做深層清潔令毛孔乾淨啲)
皺紋都係 搽野只可以暫時撫平咗啲乾紋 你諗吓如果單搽護膚品可以改善到呢種皮膚structure就唔會有咁多美容院幾萬蚊既plan
3. 你啱啱接觸護膚 不如講低膚質 做好基本清潔 保濕先啦
想問係咪有絲打試過buyandship集運ezskin
申報果陣係咪寫護膚品就得
無記錯好似係
我係用Buyandship 不過唔肯定
我睇返係報埋輕鬆美膚 所以我應該係報左護膚品
有冇用過I never use foundation 嘅分享?
呢排減緊唔知會唔會有人想夾單
其實疫情之後d阿媽都好少出街餵
最實用反而會最想收到兒童口罩套

利申: 係人哋阿媽
打左字,係bb/兒童 口罩先啱
黑店
個名臭過坑渠
詳情睇番post 122左右
簡單講就係oem牌(大陸所謂嘅貼牌,mark up 超勁貴)+ 賣淘寶嘢唔認 + 老闆娘(徐天佑個老婆)ig 公審&恥笑客人 +自稱黃唔知邊度黃 等等
[勿助長代購勿提L'Oréal Group & Shiseido Group 第一頁有懶人包]化妝護膚討論區#122
https://lih.kg/2167865
多苦主多到有個fb 苦主group
但我唔記得個名了

平心而論
初初入坑係覺得幾好用, 尤其係支B5
但之後慢慢愈嚟愈覺得老闆娘都幾閪
都係員工白鴿眼
同埋啲嘢都幾撚貴, OEM 又唔係真係值咁貴
慢慢脫坑
多苦主多到有個fb 苦主group
但我唔記得個名了

平心而論
初初入坑係覺得幾好用, 尤其係支B5
但之後慢慢愈嚟愈覺得老闆娘都幾閪
都係加上員工白鴿眼
同埋啲嘢都幾撚貴, OEM 又唔係真係值咁貴
慢慢脫坑
thanks
我都覺得佢嘅products好用,但真係好貴,同埋最緊要係佢D態度…有無人用開佢,轉用左其他效果差不多嘅brand可以分享吓
有冇人用過blackmonster呢個牌子想試下用佢嘅洗面乳同埋cream
Fancl 其實我覺得幾好
又唔貴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞