[立場]化妝護膚品討論區#128

1001 回覆
27 Like 2 Dislike
針對去血管應該係打第二隻 均勻膚色呢d都常打laser都有幫助既 但大部分都唔好預打一次改善好多 我見台灣嗰d YouTuber其實係keep住打
去皺同去黑眼圈既乜野
咁咩叫hold 幾耐
咁查完咪唔洗理
即係平時查完cream 會唔會要hold
除非係mask 類
Btw 就咁睇真係似cream多過眼霜 你肯定可以查眼?

搽住成面油, 佢話早晚搽, 我照返工同照去訓都得?
可以,不過你搽完好耐都係成面油的話,一係隻cream油得滯唔啱你,一係你唔吸收
Ok 咁我試下先
係邊支?
Long Lasting Primer
取代咗以前果支long keep base
而家呢支唔乾又控油又唔lup, 同埋用咗個妝真係無咁易俾個口罩磨甩
一搽上面已經係少少matte咁,碎粉都上少咗
我買果陣仲送埋set土台美容液trial kit

本身用開以前係日本買落啲maquillage base愈用愈唔好用,又乾又lup又痴口罩唔會再買
見你新手唔屌不過要提你
呢啲不知名牌子真係唔好再買喇
首先唔講百幾蚊罐cream真係有咁多有效成份
呢啲牌子連間廠係邊都唔知 分分鐘made in支那
呢啲products我見親都叫人唔好買
應該excel V針對性啲
雖然我見pico都有依個功效
有冇絲打打過
或者有冇人去過鍾經略道打微血管我見佢五千全面
想請教下

一直無化妝 防曬都無用果隻

如果我做完日常程序之後用隔離霜出街其實得唔得?
通常到12點個額頭就出曬油
用紙巾印走左d油其實洗唔洗再補番d base上去
我覺得canmake呢枝打底hold curl幾好
想問大家有無用過romand睫毛膏,lilybyred銀蓋個款睫毛膏,一向用開kissme防水款睫毛膏,但佢出左新款就貴左好多想轉會
Mj, Mybelline, loreal 唔考慮因立場問題同好多年前用過會溶
lilybyred成支粉紅色嗰隻好用 喊都唔drop 好用過銀蓋
romand未用過
Nora都ok
Lilybyred粉紅管嫌佢唔係純黑色係啡黑色先諗銀蓋咋
Lilybyred粉紅管嫌佢唔係純黑色係啡黑色先諗銀蓋咋,不過都唔該哂你
另外,Ettusais,fasio,1028,fasio
睫毛膏都唔考慮,都係以前用過會溶同立場問題,溫水款,洗面乳落妝款睫毛膏都唔諗都係以前用過會溶
Mude,kaibeauty仲貴過kiss me,solone睇過都係一般
就考慮緊lilybyred,romand
若有港幣100蚊以下防水款睫毛膏比得上kissme嘅歡迎介紹
canmake quick lash curler long mascara
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞