[立場]化妝護膚品討論區#128

1001 回覆
27 Like 2 Dislike
各位絲打有冇美白產品推介
用開factiv eaa20但好似去到樽頸位
利申 敏感肌
新手化妝
次次化完眼影眼線線,一用卸妝油落完妝,眼角位就會乾/出水定唔知油
我本身唔係油眼,其他位都冇事
想問下係咪個卸妝油清潔力太強定係其他原因
咁可以慳返
之前見beth介紹 所想試
Mask真係有d貴
So far wonder serum唔算驚喜 我覺得用factiv都係差唔多
我覺得係佢地唔多理客咁
我企係到 拎到上手試 得我一個客都無主動介紹
不過唔知係咪佢地策略 驚客覺煩
如果想要佢所謂個啲神奇效果 不如買snow fox
MMiracle+都俾佢好
有冇酸性用品介紹?額頭好多暗粒
我嗰陣都係
佢地都係靠ig reviewer宣傳咋嘛
請問係snow fox邊款面膜啊
我用過snow fox serum咋 覺我都係正正常常 唔差但無回購
有冇外國絲講下有咩保濕護膚品岩用但外國比較難買/冇咩alternatives
例如幸福肌果D

已經回購咗好多次
有冇絲試咗新版bobbi brown蟲草粉底液?舊版秋冬用幾正不過嫌佢唔夠遮瑕力 見fb佢話新版遮瑕力提升
最近仲心郁郁想試fresh玫瑰雙效精華
係咪涼涼地果隻?如果係,咁我覺得wonder mask 好用d,消炎效果出好多

呢隻除左敷完好舒服之外唔覺得有咩用
如果單純想保濕既話,dr. jart 隻藥丸paper mask 就夠,唔駛買咁貴
邊到有得買
mimingmart有
Ig search hashtag 就有
如果膚色不勻 可以用咩product唔想再靠化妝
尤其鼻下同虎紋位兩邊深色勁多
同埋上唇有做過脫毛 所以又特別白 搞到更加明顯

如果用啲美白精華局部敷有無用?感謝大家
想問下有冇唔藍嘅睫毛膏介紹冇限budget
想要翹/根根分明/幼身自然
唔鐘意又濃又黑又粗

之前試用過mac藍色粗管幾鐘意 但唔想幫襯佢
唔知有冇old news 咗
原來支生堂賣咗bareMinerals,Buxom,Laura Mercier
畀間叫做Advent International嘅公司
之前留意到消息,資生堂會有改動但無留意到佢賣咗呢幾間
多謝分享
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞