連登巴膠怒屌屎水縮骨炒維修發窮惡奪皇后山四線暨哀悼蘋果日報專區

1001 回覆
11 Like 4 Dislike
LM
跟本身屯門醫院都淨係服務大西北居民
有610同751其實已經夠晒
同埋其實兆康西鐵站行過去都只不過係幾分鐘路程
有鐵已經好過伊利沙伯
個問題係究竟E36係成個元朗慢左定淨係yoho 慢左
淨係yoho 慢左既咁係因為條線反轉左行姐
AE36夠鐘行大欖未
厹block咗張議員、巫議員電話未
厹:大欖好貴
藍地一樣塞
除非經龍鼓灘
否則點都塞
今次AE線改完路隨時倒曬兩繁啲客走今鋪聾渾都咪話唔頭痕
未必
因為其實E36/7同黨價錢相差太大
巴士$14
地底$30
以前日日塞
其實已經塞少左好多

利申 已負皮
想知到時坐鐵會唔會快過巴士超過15分鐘鑽石山上可能仲要有位坐
鑽石山繁時點會有位坐
一日未有11號幹線 每日都會塞
解決方法,始終時段制行大欖
不如一開始唔好改
個問題唔係第一日係度
收工時間我先會揀咁搭非繁時間點都會搭返268c
今早十時,沙田區議會交通及運輸委員會將召開會議。預計將會討論屯馬綫通車後沙田區巴士路線重組、馬鞍山市中心巴士總站重建、大涌橋路車禍、《2021-2022沙田區巴士路線發展計劃》後續討論等。
關注組將有以下訴求:

1. 除非九巴願意加強現時89C不入石門班次,包括全日最少30分鐘一班雙向服務,否則極力反對取消286M及85S,更反對目前運輸署建議的替代服務。

2. 重新審視馬市總站重建期間巴士車坑安排,同時配合屯馬綫通車,預計85X客量下跌下,應考慮85X總站延長至烏溪沙,而非以鞍駿街馬鞍山公園作臨時總站。

3. 盡快解決40X繞經源禾路問題,要求增設馬鞍山往返源禾路之區內巴士服務,不得再以「40X已有相關服務」為由拒絕。

4. 防止大涌橋路交通意外,運輸署應增設高架交通燈。
尼排龍翔道真係塞少左同埋塞得無咁嚴重
依家天氣咁熱,緊係搭58,然後喺紅橋落車,再行去澤豐坐免費輕鐵
應該無元公排隊落屯公咁塞嘅,唔係68a/63x/960p/x點出城
其實主要問題係上繁下繁
屯元天嘅私家車巴士全部堆埋一齊行
一有咩事屯門就會塞得好勁
今朝大欖都塞住入隧道口但起碼係慢行
尋日行屯赤返黎好大部份時間架車都要停係度等紅橋打後十零分鐘就返到元朗
有半個鐘係龍門居去紅橋
問題係黨鐵做得垃圾呢
751行晒天水圍洪水橋兆康屯市
沿線人口增長之下多咗咁多人搭
又多輪椅又多BB車又多孕婦上落
但成日都仲有單卡靠害
非繁忙時間都仲係一拖搭一單
早幾日下晝兩點幾坐751由醫院上車去市中心
個單卡迫到車上有人打大交

呢一點係去得醫院嘅有唔少都係老弱婦孺
大熱天時/天寒地凍點叫佢地由兆康站行過去
何不食肉糜咁話啦喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞