連登巴膠怒屌屎水縮骨炒維修發窮惡奪皇后山四線暨哀悼蘋果日報專區

1001 回覆
11 Like 4 Dislike
大圍上車先無咁逼,好多人落車轉屯鹿線
不過 我聽街坊講
出尖沙咀用新月台轉法 都係明顯地快271一定時間
73X平時10點幾甩班,可能根本回唔切車
(不過今日吐公唔算塞)

74X恃住夠密,成日側側膊收一兩架,
但其實都好顯眼,搭開就知唔suppose要等咁耐
不過呢排75x開車係開得好疏 上2星期試過等15分鐘先有75x 樂富上車都上層坐滿 黃大仙頂閘 鑽石山大量留後
依家減左班希望準時開車
75x係九龍段算係多流水客嘅線加九龍城區比較多客支持嘅車再cut車就真係走晒班客
73x就真係極閪 上個月星期六晏晝開20分鐘一班 廣福道就頂閘
其實我搭271係懶得由尖沙咀行去尖東條路 真係好遠
埔公都on9 朝早11點落新城市日日都多車
今日吐公難得一日係算快 只係20分鐘大埔尾站去大隧
再係日日咁塞 73x都會趕晒客
有時喺廣福邨等74x 見到有架喺燈位等緊
轉個頭就有部踢出嚟嘅吉車早過佢到
打尖個位都已經開叉做左3線啦
打尖食左2條線都仲有條快線

不如你提議VIP 區60M 60X 61X 嗰堆改路仲好啦, 海皇路入皇珠路個路口就真係要陪塞喇
73X 啲車無一日開得齊,就算12點都可以收到12分班 出12800尾站企成班人出吐公

74X 自從有74d後就開始越做越差
有時間就得 271大中去半島 我每次搭都要65-70分先落到車

K巴+0066 快好多
厹縮皮 之前持住人多斬開哂d字軌
宜家d人走哂 d字軌無人番又唔肯加番畀原本既車長做
日日收車
74D為左白石角 正線自然要埋單
元天:即刻改返大欖隧道!
但平日下午就算星期六搭271出尖咀都唔慢 50分鐘到通常落到車 我諗係得繁時比較慢?
寧願養貓狗好過
今日踩單車經過廣褔先見到 V6X@D仔 出市區運櫈 然後1分鐘後有正車到 上到企人

非繁D仔單靠白石角點夠客
因為平日下午271已經開始無咁多客 上落客小車程會明顯快啲

我有幾次10點幾大中上271,沿途無塞車 就係九龍區站站停上落客 睇錶先知要成70分先到半島落車

有時假日九龍塘會開始塞到去彌敦道 搭左次我真係怕左
唉屌
遲d天水圍廠搬埋去屯赤都唔知點算
如果正線下班要15分鐘
你覺得班廣福客會唔會上

反方向非繁經常正線要等1x分鐘
班客肯俾多$4.9+飛鑽石山上D仔
一係呢個post講完72x客量跌緊 厹岩岩就減左72x班
成個大埔得返271未俾人郁
所以我話整左條不倫不類嘅74D, 74X 74D最後都係攬炒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞