認咗佢,香港人睇戲係咁

382 回覆
1551 Like 333 Dislike
點解每次有大型少少既港產片出,都會有類似既post屌香港人唔入場支持本土戲 真係難分真心定pr 比錢買個娛樂都要比人judge

最撚跨就係哪一天我們會飛果期,狂踩我的少女時代,屌香港人唔識貨
佢臨尾輝哥對話個段可以做好少少
幻愛個結局已經比小說無咁happy拍到好似發夢咁
btw香港有邊啲戲係sad ending而另到佢少人睇?
因為我唔係太諗到sad ending既港產
濁水個劇本⋯⋯
狂舞派3
麥路人
我覺得唔係sad end定happy end既問題,係有無比現實打敗嗰個問題
唯一近年港產片我真係覺得underrate既就係翠絲
佢條女狂派帽
從來都唔會睇都唔想睇
咪冇討論價值
我話點五步垃圾比人屌到開花
有篩選
人地西片拍一百部有十部好睇,自然揀最好睇個十部比你睇
港產片拍十部就上十部,冇得篩選,自然多d機會睇到垃圾
樓豬講既情況好可能係俾葉念琛呢啲撚屌拍爛左
近年覺得ok既港產片有死因無可疑 幻愛呢啲
香港電影巔峰時期
都有好多cult片
死因無可疑
最尾兩個打街霸
點五步都垃圾
最多係唔鍾意佢加佔中果part
其他都唔差喎
例子嘅話
與神同行,韓國香港大收
但如果係香港拍,實俾人話故事牽強
Memento,Nolan成名作
假如係港產片,實俾人插唔知做乜鳩
再補充,假如Memento係港產片
我相信香港觀眾評價又會話導演扭橋失敗收唔到尾,再加眼高手低呢四個字例牌判決
我唔係 反而係對外國先會有要求
最近睇無聲絕境都覺得好失望
以前電影業係用黎洗黑錢。
因為外國片如果冇以上既野 佢既特效或者動作會好出色 先真係會多香港人去睇
但如果香港片本身成本所限特效做唔到太好 再加上冇你所講既野
就真係咩柒都冇 爛到仆街
如果好似葉問1 2咁 劇情合理度,起承轉合同結局咪一樣垃圾
但觀眾鐘意佢打得誇張咪一樣咁多人睇
日本片其實好多都好垃圾
唉屌你老味
實點點點,相信點點點
自己憑FF鳩UP,無實例甚至無事實支持都可以千幾正評
多謝你證明連登真係好多踩港垃圾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞