認咗佢,香港人睇戲係咁

382 回覆
1551 Like 333 Dislike
不認同

港豬對本地片要求都相當低

根本唔知咩係娛樂
依家上緊幾套港產 慶幸岑加旗無份拍
屌你老母影圈大毒瘤
認咗佢啦,好多香港人剩係鍾意爆谷片,因為夠冇腦而且畫面靚,稍為有啲深度就話睇唔明/沈重,你話啲人唔係娛樂至死都冇人信啦
唔係
今時今日,你要人比錢睇套講街友既鏗鏘集,自然難d
相反,另一套商業味高d 既黑幫片就比較多人有興趣
因為香港套套都睇得出係認真創作, 恨鐵不成鋼.

相反, 外國有好多戲你明知佢拍黎係俾你食爆谷, 輕輕鬆鬆兩個鐘, 你點會咁花心機時間去俾要求佢 再講, 香港無成本去拍呢d 唔用腦既戲
異度空間?
冇聽過金都
上年高先三寶之一

票房就….

好似都收咗500萬算係咁
到到地方既人都係鐘意爆谷片架啦on9,望下各地票房冠軍係咩電影啦,淨係識批評香港人點點點,有人睇戲就係唔想諗野,唔想諗野都要比你屌無深度,
今年上嘅港產片應該20套都冇
因為外語片距離感會多左
所以接受程度高d
相反港產片貼身好多
偏離認知就會批評
7月中有套叫殺出個黃昏 係黑色幽默
類型易入口又帶點搞笑 巴打可以留意下
我係調返轉
港產鬆手啲
外國片大製作唔合理就屌
好多冷場唔好笑
其實應該咁講 如果外國戲係咁鳩 根本睇都唔會睇
香港戲係因為識啲演員先睇下
我對港產片零期望冇打算睇所以冇要求
唔係話娛樂冇用,而係一啲冇腦一味靠畫面特效去吸引觀眾嘅作品仲係呃到人有啲作品就算係娛樂都可以喺娛樂之中帶岀信息(例如: 以前Pixar啲戲)
成個po嘅總結可以pin
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞