Running Man 討論區 (41)

1001 回覆
74 Like 5 Dislike
世贊呀
佢地真係好好感情

光洙回歸了
我都想知
都係p記架啦
我係呢一段時間先開始睇RM
以前中學個陣唔知點解大家都咁鍾意,而個陣時嘅我就覺得RM好多集,唔知係咪要由第一集開始睇,覺得麻煩所以一直都係聽d同學講而識佢哋。
冇睇個陣真係唔明白點解咁多人追追到咁誇張,直到我依家我先明白到。
我係呢兩三年有情緒病,尤其呢一年過得好差,乜都唔想做好唔開心,甚至咩都唔想睇,真係好頹,個段時間過得真係好辛苦好辛苦,好似靠住食藥去維持生命,冇曬靈魂。
突然有一日唔知做咩,真係突然話想睇RM想探討以前點解咁多人鍾意佢哋。(因為我以前甚至唔係kpop fans黎)
跟住就問啲資深kpop fans 有咩集數推薦,個frd第一次推薦嘅係佢地要忍笑去便利店買水個集。跟住之後睇佢地去鬼屋,跟住每一次食飯都會睇RM,唔食飯都唔睇,因為我驚平時太無聊睇曬會唔開心,真係靠RM吊住條命。
我媽咪開始食飯嘅時候見到我睇RM,真係眼見到我開心左好多。無論係之前抑或依家嘅RM我都覺得好好睇,佢地真係值得咁多人鍾意,就算係新成員都好,我呢個新fans都肉眼見到佢地嘅努力。
見到好多人po同RM嘅故事,我甚至冇睇呢一集我都好唔開心好唔開心,真係唔捨得李光洙。我第一次為一個遠在他鄉嘅明星喊。
好多謝RM,成為我嚴重嘅情緒病嘅良藥,帶俾左我好多歡樂,本身好抗拒食嘢,但因為食嘢可以睇RM所以就堅持到食嘢。你地真係好偉大,至少拯救左我好多次生命。
絲打加油
所以話光洙係我地支撐艱難時期嘅支柱
同樓上一樣唔開心嘅時候睇完都開心返啲
RM有樣魅力就係唔追韓風都可能比佢吸引到去睇
去追夢令我諗起韓國真係太睇唔起gagman
成個韓娛圈變哂階級制
電影演員
電視劇演員
電視劇-偶像演員
偶像
Web drama 演員
Gagman
根本成個韓國分哂等級
無論職場或者社會
所以佢趁而家去追夢都係無可奈何既選擇
直頭係比佢吸引到留意韓風
偶像之王個集引到我聽左幾首班IDOL D歌

我睇RM 之前都幾唔鐘意韓國文化
讀U一個暑假開始睇RM 之後一個SEM 有機會去韓國EXCHANGE
從前就鍾鐘意左韓食 又由RM 接觸某D K POP
到近年韓國電影都愈來愈多好戲都有睇
我覺得早期個D好笑D

後期係睇佢地互串已經好正
邊有咁分
學樓上話齋 rm嘅成員真係刷新左我對藝人嘅認知
以前我睇劇聽歌 純粹係睇演技歌喉 對個藝人人品係wfc
但rm成員每個人嘅人格都真係冇得彈 唔係媒體包裝嗰隻咁簡單
其實真係有可能冇佢講咁多階級
但演員>歌手>偶像>gag man 真係基本
覺得自己之前真係好膚淺同你一樣好抗拒韓國文化,我唸無論咩文化都要俾機會認識下,感謝RM。
呢D階級都幾難理解

講國際多人識 BTS 之類偶像勁過韓國演員多多聲
同你一樣 又係j2睇先
又係追追下追到自己上網睇
我第一集係睇少時
日本都係咁
咁呢啲階級一定係唔計啲神枱級去分㗎啦
正如唔會用劉在石做例子去計 gagman 地位咁
不過10年前韓國人的確唔討好

乜野都話係韓國發明 李白又話韓國人
世界盃黑哨
韓劇冇腦情節都笑左好多年

人地呢2 3 年改善左好多係事實
鍾國同光洙去買水
真係笑到癡線

其實我好谷氣時
都會搵集 running man嚟睇
睇完個人先舒服返
做其他嘢都唔work

絲(定巴)打
Keep running!
唔計神級 我估K POP 什至韓劇點都紅過韓國電影啦
香港黎講好多師奶睇韓劇 但真係唔多人睇韓電影
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞