[ORBIT] LOOΠΔ 本月少女討論區 (23) - & PTT 0628 完全體回歸大發!YUM YUM!

1001 回覆
10 Like 5 Dislike
原來2M了唔知快過未呢 但CON之前好似卡咗係50萬勁耐
深信paint the town 戈段俘虜左好多人既心

依家外國岩岩日頭 views數應該會升 香港爬下爬下都上到29

我深信今次外國應該會好buy呢種曲風

Bollywood 得黎又不失本月戈種風格 仲要首歌比之前更Hard

Chuu好靚呀
ptt showcase stage翻睇又翻睇咗好多次 比so what更加powerful
編舞編得好 但真係chur 又跪地又半蹲 不停走位轉隊型
mv唔洗講 digipedi好可靠
個人覺得ptt洗腦過上兩次 希望成績有進步
一開始話Bollywood大家都淆哂底 但首歌出到嚟真係唔差 好幾個位都洗腦 個人最鐘意Hyunjin Jinsoul Part 當然仲有去到最後面高潮位真係好正 We're about to paint the town na na na na na na na na na na na na na na na na na na na na
其實我一向都覺得編舞同MV真係唔太擔心 今次歌舞都係漸漸愈後愈正 好多位都好有記憶點 Paintthetown雙槍 Tothemoon舉手轉身 中間Hye狼嚎彈出嚟勁Cute Lipsoul十指緊湊 Haseul之後Chuu高音 Govi合唱Part ChuuKick Hyenanana
Digipedi DaddyRyan新Daddy
今次敗筆真係分配MV ScreenTime同Part
歐美多Fans
成首歌就係不斷buildup 推到chorus高潮位
paint the town ratata nanana歌詞簡單有力易記 個bass同dubstep大力到好似一下一下打落你到咁 jinsoul heejin接chorus paint the town個段慢慢低音嘅prechorus我好鐘意
睇其他人嘅reaction都話首歌似戰歌 分part同screene time今次分得差 但係我覺得都好難分 可能composer覺得gowon vivi冇其他成員咁carry到 成首歌最重要就係buildup個flow同chorus 想用最適合嘅人去唱都理解嘅 首歌節奏咁緊湊 都難分多一兩句畀佢哋 最好嘅方法就開頭可以作長小小分畀佢哋 同埋歌詞分配直接影響screen time 今次節奏快到好多畫面一閃而過 無奈總會有member成為受害者
比起so what VIVI神隱

撇除Screen time 本身差

比起Hi High Butterfly favourite 今次都已經有幾秒

可能首歌同佢地本身把聲唔岩

Gowon 同VIVI 把聲應該岩啲抒情歌 又或者 好似Frozen咁

一日內就黎4M 今次超進步
12人Part真係難分 主打每次都要Cut到好碎咁分 諗深一層 每次首歌節奏緊湊其實都無可厚非 唔整大啲塊餅唔塞滿啲都好難湊到12個人既分量 不過screen time真係可以做得好啲 唉明明個造型咁靚 依家只能夠係Behind睇到 MV得幾張Gif既時間 好可惜啊
睇返呢個版本 2分20左右 轉身跪地嗰到好傷啊
出道嗰陣分Part真係慘到
不過睇番舞台 今次Gowon Vivi後面一齊唱嗰Part其實都幾好
但真係拎到兩個人既MV Screen time要除二咁分 再壓縮咗咁
膝頭
農夫版好正如果有護膝Pad帶下就好
1:21 HYEJU
https://youtu.be/9ud_IhGrtGs
KIT送既卡係A&D VER TEASER
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞