最近睇緊邊套韓劇? (26)

1001 回覆
12 Like 8 Dislike
係呀!!! 原本怪物同MOUSE 係第一, 但依套播完真係上半年第一 (對我黎講啦... 因為依套難得有校園學生成長同劇情鋪排都好正, 雖然大BOSS有D失色, 但其他部分好出色... 而且對我黎講, 我支持果pair 居然係真既*!!!)
*導演同主演們都話冇"loveline" 但係如果睇setting 係有, 雖然另一pair 人氣高好多, 但setting 應該係人氣低果pair
我之前都係上個POST (25)留過一次CM, 講齊曬D setting 點樣證明我支持果pair 係編劇導演有意向 (不過冇明講) 專登咁寫咁拍既!!!

依度真係冇咩人傾... 所以我之後過左檔去娛樂區, 因為果邊有專POST 講LAW SCHOOL (多返少少人)
我反而覺得佢淨係叫人做野好合理喎, 以前佢係人權律師, 咩都要自己去搵去處理, 一腳踢
但依家做處長, 識得點樣用人就OK... D𡃁搵料報告俾佢聽, 佢就綜合, 然後做決策果個

我覺得有D唔合理既位係林亨樂成日都俾韓政賢捉到路又唔自知...

真係好難得一套加長版既翻拍(原版英劇得6/7集, 依家加到16集!!!) 但唔拖泥帶水... 依套真係推介俾大家, 有時間追番黎睇!!!
模範計程車好好睇通頂睇哂
秀雅個套想追
遲d追埋智孝套新劇

又幾似漫畫嘅角色
癲佬/婆EP10
滅亡套野真係做乜鳩
呢套真係好睇,由頭到尾劇情都順住去,唔會忽快忽慢
怪物同MOUSE大家覺得邊套好睇d?想追住一套先
怪物
Mouse
講到咁有啲想棄劇
睇到中間冇動力睇
不過OST歌手陣容又勁正
不過隔離九尾狐都係同一套路
九尾狐雖然老土但穩陣好多
漫畫後面都幾好睇 但唔知劇會唔會跟
漫畫劇透
已棄 頭幾集已經入唔到戲
節奏慢 人生大道理唔岩我
睇住字幕都唔明佢講咩
兩套都好睇
個人中意怪物 啲氣氛
竟然唔係netflix
2套都好睇 & 比較中意怪物果氣氛 +1
而且如果你睇完MOUSE 再睇怪物會覺得後者好慢, 咁樣對怪物好唔公平, 因為事實上係前者太快 (MOUSE一集可以反轉好多內容)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞