最近睇緊邊套韓劇? (26)

1001 回覆
12 Like 8 Dislike
OCN拍呢啲真係冇得頂
都冇睇23當新劇
我都當獨立睇
我就係覺得男三女二既結局唔會變
潛水真係好撚仆街
滅亡睇到瞓著
唔駛
不過個邏輯其實錯哂
佢冇許願世界毁滅=毁左約 所以先要令佢最愛嘅人消失
咁毁左約點解仲可以生存到 我睇到打哂問號
嗰陣唔係話一早知女二搵佢? 所以女二日日係屋企門口等都等佢唔到
點都好
輪唔到男二食
其實最初個行動都好離地
要趕人走邊有可能係錫個初見嘅人 倒退10年前嘅韓劇咁
日版泰版都有睇 應該都係得我一個
日版真係麻麻地 (大BOSS對比毛泰九太失色, 亦都冇果種恐怖感), 但真木陽子有D有李荷娜果種feel
泰版男主角其實有驚喜嫁, 有張赫果種感覺但又明顯唔同, 唔識形容 [不過會有濾鏡, 當初就係因為見到Andrew Gregson (泰版男主角演員, 泰英混血) 有新戲, 開黎睇之後先知就係VOICE, 泰版女主就麻麻地, 似刑警查案多過call center 組長]
不過泰劇果隻懸疑感比日版做得好
韓版>泰版>日版
日版比我既感覺就係普通日式刑警片

利申多次冇睇
呢兩個月先開始睇韓劇 睇左6-7套都係覺得古裝劇好睇d
我反而最唔好韓劇古裝 好易拍得好悶
只係睇左擁月同雲畫 李屍
我就係睇左你講個兩套 同埋signal 49天 voice 第一季 kill me heal me

咁多套雖然劇情最好就一定係signal 但講睇得最享受都係兩套古裝 我最鐘意聽佢地叫d尊稱 同埋睇佢地既官服 特別係中殿服 韓佳人著中殿服真係好有貴氣
朴寶劍個世子造型
我而家追緊voice s1
覺得氣氛營造得好好 仲緊張過signal
朴寶劍真心型 雖然金秀賢都好撚型

雲畫最衰就係成套劇女主應該只係著過女裝三次都唔知有無
諗起當時睇與神同行1覺得勁好睇
跟住戲院睇第二集勁多古裝 睇到訓著左
呢幾套都係對演員同zombie有愛先睇
前期好似睇緊BL咁
金裕貞古裝咁靚 哂左
其實真係古裝好睇d
擁月,成均館緋聞,步步驚心
近d既有哲仁皇后
仲有古裝電影都好睇
最深刻係王的男人李準基
重拍擁月做番主角咪得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞