試當真 咩叫每個人都有出聲或唔出聲嘅自由呀 唔好笑死人啦

396 回覆
1363 Like 673 Dislike
唔好曲解我啦 我邊有叫佢表態
我係屌9佢賴委屈咁
即係同濕鳩話做音樂要錢冇咩分別
#2 又係你要回應,回應又話教訓
支持樓主對自由意志嘅睇法,由哲學黎睇,係一個唔錯嘅說法,樓主只係針對游學修嘅回應,並唔係鬥黃
終於有啲有墨水嘅人知我講乜
邊撚個當你係friend
真是荒謬 把自己看得那麼高
你揀唔出聲 真係你嘅自由意志嘅選擇咩
好隱得
Support you
總之所有野都要做齊
To do list IG打卡 無做任何一樣就係逆我意
打完個卡po 完story 好ya可以繼續支持lu
分分鐘po多幾次連64都平反埋
係咪逼所有藝人、創作人之類表態撐黃,聽日香港就有民主自由?
幾時開始逼鳩人表態成為黃絲嘅日常?

2019年開始出現登報聯署、出現黃店撐反送中時
我哋係欣賞人哋嘅勇氣,欣賞人哋付出,係當搵到同路人
但都從來唔會逼鳩人哋去登報表態
做乜而家日日都要捉鳩嗰個試當真無表態、呢個Mirror又無表態

人哋做創作唔去seek attention,不如匿係屋企自己拍嘢俾自己睇
你話人哋扮同路人搵食,唔排除真係有呢類人
但你自己作為觀眾都要識判斷創作內容係點
佢哋背後理念係點、甚至創作者自己本身嘅background係點而去判斷
唔通楊明拍片講句香港人加油,你又當佢同路人咩,你自己唔識分?
首先有班PR帶風氣逼表態
再有班傻閪被帶都唔知
咪出現而家局面

講真做過咁多嘢到今日都仲要逼人表態
真係出個story就黃咩?
以前嘅嘢有眼睇
Lokman發夢、193屌狗、賢仔去法庭接手足
呢啲係咪就係班傻閪黃衛兵要嘅證據

同2019年一樣
槍口永遠唔識對外
睇愛回家啦班柒頭
係呀 我比佢嘅論點反駁到 咁佢的確有去旁聽
而我都唔想拘泥喺做幾多先至夠嘅位到
咁ok 我係有講錯 我收返

點睇?
串抗爭基金個時又咁大聲既?
唔知下個目標係邊個呢
不能非不為
真 唔好話自己黃啦 咪又係為錢
宜家咁嘅環境
叫人打開肚皮講野即係叫佢去死/移民斷六親/whatever
所以樓主唔好咁肉緊啦
Negative freedom.
真心唔明求請教, 除畫面6比4 外
依段嘢
個個po都見
改下template 得唔得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞