試當真 咩叫每個人都有出聲或唔出聲嘅自由呀 唔好笑死人啦

396 回覆
1363 Like 673 Dislike
同藍絲無分別
批鬥撚 拉
都係個句
做狗都係打份工者
搵食者
咁係咪唔應該鬧狗?
已unsub
越講越火滾

我個人嚟講 我係唔會迫人表態 我都唔鍾意哩種文革式嘅舉動

每個人表態或者唔唔表有千百萬個原因(而唔係你口中講嘅自由)

但係唔該 當你唔係真係做緊一啲幫緊同路人嘅嘢嘅時候 唔好seek 我地嘅attention
如果真係唔care連登你就咪撚回應 仲要講埋晒啲似是而非嘅說話

你要搵錢無人阻你 唔好扮同路人扮friend
我真係笑撚左
出唔出聲嘅自由
而家呢個環境 唔敢話自己黃嘅都係唔想斷左條財路姐 咪睇下為左賺錢個膝頭可以跪到幾低囉
大把人奶共都係為左錢姐

貼返運動初期有關表態嘅圖

啱呀 許賢一定係藍
達哥真係慘
搭個大台出黎原來係踩住三台上位
三台已變condom
有咩留返拜山先講啦 鳩up 堆賴係有意思既野 咪又係鵪鶉 講經咩
冇錢拍嚟把撚?開善堂呀做義工啊?
我無屌佢呀,純粹覺得佢地講歪理咋
以前豪仔金剛crew同伍乞衣學班熱狗拍片笑鳩黃絲爬錯山架
又拍孫文笑黃絲買贖罪卷架
個時又咁多野講咁多野想表態?
而家就話有權唔表態?
啱呀

原諒了,每個人有選擇職業同唔出聲既自由
點解樓豬講到好似識遊學修咁
你點知佢真係冇得揀
你都幾好笑,係網絡上睇過人哋嘅作品就當認識佢為人係點...
每個人都有佢發聲與否嘅權利,你有權屌佢哋唔直接發聲,佢亦有選擇點發聲嘅權利,唔係樣樣野都非黑即白

你返工會直接同老細講自己政治立場?
試當真只係本土文化人 唔應該用黃藍睇佢地
樓豬開始接唔住啲攻勢
發覺自己自相矛盾
屌細力啲俾佢回下氣
收皮啦,感覺明顯黃
你地班fans咪成日過份解讀啲嘢啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞