試當真 咩叫每個人都有出聲或唔出聲嘅自由呀 唔好笑死人啦

396 回覆
1363 Like 673 Dislike
回應埋都被個樓豬黎鞭
係咪一定要拍哂片講哂成段64先得 衰左國安法被人拉你幫?你咪又係做緊垃圾鍵盤戰士 吠就叻
表態完咪無廣告
出d似是而非既野 當過關
有時懷疑呢班fans 先係PR 5 毛
真 大佬有國安法 有國安睇住 成班ON9仔 自己都唔會係條街到嗌平反六四啦
連登仔想修仔好似鄒幸彤講完坐幾碌
咁真係民主鬥士
咁撚仆街!?
聽到都覺得好撚嬲
搵食大哂呀?
搵食唔洗表態呀?
呢個時世仲掛住搵食?
姐係深藍啦 反得
有班傻閪黃絲係咁架啦影撚衰同路人
基本野啦
未做到呢步都唔好話自己表過態呀
隨口up容乜易
哦,咪同公務員宣誓一樣金錢掩良心
真,支持樓主自己拍條片放YouTube 出聲先
極權下有唔出聲嘅自由?
選擇唔出聲就會被極權代表
連衛兵: 唔黃係大罪過奸自己老母, 要往死裡追擊
我剛剛退左訂閱,其實我一個人並唔代表的咩,訂閱亦都無乜錢俾佢地賺。

由老燒之前果下對罵其實我已經唔鍾意游學修,其實老燒講既野係市場現實,佢只係一個老屎忽出黎講下現實情況同想像中有咩不同,事實就係老燒參與電影既經驗多好多,佢既眼光有同佢講既野相輔相乘既地方。

但係游學修出黎反駁既態度令我覺得有的反感,一番豪言壯語博得觀眾掌聲,當時我雖然覺得天真幼稚+反感係心底都希望香港既年輕人能夠成功,所以都多的去睇佢地既片留意下佢地係咪真係有進步。

但事實上,過左咁耐,其實的片既深度不足,導演亦無能力用鏡頭去講故事俾觀眾聽,如果唔計好似飛夢果類搞笑片,其實同樣年輕既微辣導演係一的反思議題上面用更簡單直接既手法去講依家社會一的反智既事情。

就結果而論,游學修俾我既感覺係眼高手低,有姿勢無實際。試當真某程度彈起係因為依家有TVB嬲嬲行動組,的廣告商係市場無乜選擇底下所以起用網紅(Jessica),我認為Mirror Error都係得益者。

今次事情,游學修2015年講既野,到64今日件事上面,顯示既依然係眼高手低。舉個例子,就好似馬雲,你講得出李嘉誠已經過氣,就預左今日俾人恥笑。

游學修,依然年輕,希望佢可以改到。
但係,呢一刻我身為觀眾,只有反感。

批撚死佢
黃衛兵係最醒
算吧啦 樓豬呢啲吠就叻 琴日你慌佢有出黎開手機燈開電筒咩喺屋企上連登慢慢批鬥人做咩唔表態 回應完又會屌人表得唔清楚 最好要人直播燒中國國旗 垃圾樓豬
真心block嘅下次記得拉
又係一句搵食者
咁警察都係搵食者
六四班軍人都係搵食者
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞