火影有個問題諗唔明

414 回覆
506 Like 9 Dislike
佢住緊既屋都唔係老豆個間!
又有冤情
大人世界就係咁
話你身上拎住個核彈隨時爆一定被人歧視
講到底木葉啲人太垃圾問題
可能比九尾打爆左間屋 用剩低安家費買間新呢
仲有自來也,卡卡西
咁如果講稱號呢 稱號係其他人比 唔係據說
忍者博士>>>>>>>>>忍者之神
其實火影只係警務處處長
對上都有d咩「大名」
忍村的存在係為左保護國家
唔知佢老豆做左幾多年火影
但人工應該都唔會高到可以生活無憂
應該三代條廢佬攞哂
初代個家族到底幾有錢 賭到綱手都仲未輸身家
中共都係為咗保護香港人先立國安法
俾3代拎左間屋啦 啲錢又拎哂
俾間垃圾公屋鳴仔就算
比獨孤忍者拎哂去開忍者學校
種樹都發達啦
木葉唯一地產商
大和就咁用木遁就起左間屋出黎
火影係軍事統帥
宇智波先係警務處處長
其實宇智波比較似獄卒?

依個位漫畫有講明

如果現實啲去諗,火影先係木葉最大權力嘅人
除咗團藏嘅「根」同埋收咗皮嘅「宇智波」,木葉冇其他武裝力量制衡火影
博士點會大過神

你有冇聽過人打拳好勁叫拳擊博士

好明顯理論派
第一次睇果陣已經諗,教授依個朵都唔係好威傘,直接叫天才好似仲威
影分身術 係禁術 唔係秘術
禁術原因套野已經講過啦
基本上就係消耗太大

三代火影呢個好難兜
但係可以肯定既係
三代帶領木葉贏晒三次忍界大戰

三代係第一次忍界大戰接替二代
佢既徒弟三忍就係第二次大戰打出名堂
徒孫四代就係第三次大戰減岩忍千人

三次大戰都係三代做緊火影 而三次都係贏
如果係咁計 話佢係最強火影都冇錯
畢竟初代二代全盛果陣係戰亂時代 仲未做火影
做左冇耐就死撚左
而三代坐緊既時候就維持到木葉最強既地位
咁唔強咩
我諗唔係,真相係火影一開始無諗過忍術可以毀天滅地,一開始只有「火風雷土水」五種(亦即五影),噴下火、射下水架咋,五種屬性互剋,而三代係識晒五屬遁術無弱點所以最強

結果後期忍術變仙術,個個無限卓羅鬥放核彈,屬性相剋形同虛設咁三代咪名大於實,你睇返三代打大蛇丸果場,簡直係細路仔玩泥沙,用穢土轉生有無限卓羅嘅一二代火影剩係識噴下野架咋,呢個bug去到忍界大戰要夾硬作個理由黎fix
你都可以咁諗
不過其實套野就冇直接去兜既
只係我觀察佢其他設定姐
老老豆豆 佢就等於木葉既拿破崙
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞