火影有個問題諗唔明

414 回覆
506 Like 9 Dislike
玩翻譯版下話 我咪比個英文版你睇下

咁呢 懶 特別既雷遁就得黑色雷遁姐

老老豆豆 畫到出腸 你要死雞撐飯蓋話唔係
我都好難同你去理論
我理解係金角見到個紋身就話知道達魯伊係得三代雷傳授雷遁
但係唔係達魯伊剩係識黑色雷遁,三代雷唔可以教其他野
其實兩個版本都無咩衝突
就算我退一步承認三代雷係識黑色雷遁
我都有提過黑色雷遁係雷遁性質變化既一種
三代識用黑色雷遁係唔係代表就識用黑班差
鳴人有風遁性質變化係唔係代表識用風遁遠距離忍術
大蛇丸果陣食左隻mass production白絕
全身初代細胞

所以我先cap公式書話三代火係識用幻術
我唔知三代火既幻術水平,只係提出一個有效對付三代雷既方向
我用七門凱做例子提出除非係中近距離(10m內),唔係一流忍者應該都有結印施展起碼一個忍術既機會

三代火比較強既輸出應該都係利用多種遁術生出既性質變化或者金剛棒
我唔知可唔可打破雷遁鎧甲,所以先話配合黃泉沼令到三代火處於不敗之地無話贏緊
變曬賠償比曬班村民
睇完唔知你講乜9
拉登識放尾獸炮?
三代噴下火,吹下水,吐下泥,再唔係出多重手裡劍,幻術?
到影級已經用緊外掛,斑直到星球大戰,三代都係算鳩數
影級未去到柱間班咁樣毀天滅地,就算班都要輸落你睇唔起既掩眼法同苦無到
仲有術性相克戰術講下,蠍無外掛都可以殺左最強風影三代
斑明明係輸體能
術性相克你問下作者,風盾螺旋手裡劍點解對雷影零傷害風盾除左尾獸螺旋丸應該未有野勁過呢招
班唔係輸體能
早就冇打算殺柱間 但係柱間果下就動左殺機

雷影邊忽冇傷
只係佢冇傷到角都咁嚴重
佢比人打中之後穢土幫佢恢復左先繼續打
呢度係刻畫緊佢肉體有幾勁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞