火影有個問題諗唔明

414 回覆
506 Like 9 Dislike
睇住有咩用﹐淨係講卡卡西第一次對再不斬﹐卡卡西都收左皮﹐如果白補刀﹐成班死曬
唔似喎
一開始卡卡西已經話
係四代嘅。。。
咁樣
睇下大家鳩吹都幾過癮
比三代落哂格 三代係火影入面最仆街 偽君子
其實三代雷無想象中咁遇神殺神
三代雷缺乏遠距離輸出就算有雷遁鎧甲護身,唔可以打近戰就傷害唔到對手
三代火用風遁忍術攻擊爭取施術時間,再用黃泉沼呢類忍術限制移動範圍就已經立於不敗之地咁濟

仲有個假設,四代雷係三代雷個仔,兩人既忍術戰鬥風格類似
四戰個陣四代雷俾班用寫輪眼偷雞就中左幻術失去戰鬥能力,證明幻術抗性同應對能力唔高,如果三代雷都係咁樣三代火仲可以用幻術遠距離輸出

以上假設係基於三代火仲有九尾之亂既實力,如果係中忍考試既水平就當我無講過
廢老幾時表演過幻術能力?
三代雷仲快過四代雷
你黃泉沼印個都未結完佢已經跳走咗啦

廢老打戰後五影贏到兩個都已經好叻

忍者教授個朵你估流,點會唔識幻術
所以咪話先用風遁拖住先然後再用黃泉沼
仲有三代雷係快但都有上限,你估快唔快得過七門凱
結印唔係特別快既鬼鮫對住七門凱都放得切大絕,三代會唔會連一招都出唔到
遠超二代的才能
拎公式書嚟評價廢老真係得啖笑
實際表現得蛇叔同四戰兩場
兩場打出嚟有咩咁勁

黃泉沼呢啲二流忍術都屈到三代雷機既話
佢唔洗出嚟行啦
三代雷係單挑上萬人而死既
會唔會成萬人一個識黃泉沼既都冇
對於食女應該全世界官二代差無撚幾
用公式書設定有咩問題
公式書係岸本有份制作好有參考價值,係僅次正傳漫畫既可靠來源

三代係九尾之亂個時用金剛棒將未分陰陽既九尾一野頂出村外算唔算實際表現
大蛇丸自己都默認成功叛逃木葉係三代放水,仲話後生十年可以殺左佢算唔算表現

忍術等級好大程度係反訣學習難度同施放要求,同實際能力無必要關係
鳴人用c級蛙手打飛佩因、鼬用d級幻術束縛大蛇丸算唔算用二流忍術屈勁人

三代雷力抗萬人同單挑三代火根本唔同背景點可以直接比較

1.三代雷打既係追逐戰,後面上萬個岩忍係追擊緊雲忍,岩忍人多實力良莠不齊又要趕路。三代雷好易搵到機會近身,一近身打就變混戰。其他岩忍投鼠忌器就好難用破壞力大既遠距離/改變地形既忍術

2.就算其他岩忍唔理隊友,佢地當中有無有可以媲美自來也黃泉沼既施術速度同範圍

3.就算有人可以用到呢種級數既忍術牽制三代雷,但係三代雷既目的係拖時間。咁樣佢將d查克拉用哂係雷遁鎧甲到硬頂,目的一樣可以達到
個人睇法
1. 三代為咗保護佢,特登隱瞞佢身份,費事俾人覆桌。既然隱瞞左身份,自然就享受唔到四代任何嘢,包括遺產

2. 唔特登整到佢童年咁寒酸,啲觀眾邊有興趣睇?如果主角係木葉王思聰,好難引起共鳴。之後博仁傳王思聰就係後話
有錢人先用得起引爆符
屌 四代係度既話
就可以搵三代禁撚住團藏
等四代自己發揮
三代做就唔同 因為佢需要團藏
反而唔會禁得住
卡卡西要有神威 或者係火影卡卡西用紫電
鳴人一尾外衣中千島都冇事
如果係故事初期既卡卡西一定輸

神威爆頭唔洗講啦

紫電可以一野斬斷尾獸size既Nue條尾
應該都可以打下
呢個真...
四代係第三次忍界大戰最後一戰
一條友就滅左岩忍千人上忍大軍
仇口一定好撚深
兜做果個手印係完全解除
唔係班果個淨係解除控制

我既諗法就係
其實穢土都係通靈既一種
本質就係施術者用通靈之術叫死者出黎
咁通靈之術入面兩者既契約就可以解除/封印既
四代打帶土都用過 解除左帶土對九尾既控制
咁如果你通靈叫個人出黎 佢又勁過你
你又比佢自由活動
佢咪可以用同樣方式解除控制
錯晒 三代雷影識黑色雷遁
五代雷影啲黑色雷遁遠距技就係三代教

只係話三代雷允許達魯伊用,無話係三代雷教
可以係達魯伊搵其他人教或者係自學既禁術

仲有黑色黑遁係雷遁性質變化既一種,就算係三代雷親自傳授
咁都只係證明三代雷係識得用呢種特殊既查克拉變化,黑班差可以係達魯伊自己研發出黎既忍術

黑色雷遁咁勁如果三代雷識用點解個雷遁體術唔用....
金角已經暗示左黑色雷遁係單傳單
可以用既人會有個紋身係身
金角就係見到懶個紋身
所以先知懶係三代既黑色雷遁傳人

三代自己咁撚快 迅過黎一指插死你就得啦
正常黎講洗乜用黑色雷遁
但係唔代表 黑色雷遁唔勁
有冇睇過hunter
蠢人先會用慢過自己本體既能力

如果有辦法真係封住三代既移動
或者唔比佢近身 咁佢都仲有技
所以你真係錯到冇得再錯

你所謂既暗示係咪指呢part
金角都只係話個雷紋身係榮耀既標記,同係唔係黑色雷遁傳承有咩必要關係

咪話左黑色雷遁係雷遁性質變化既一種,三代雷識既話可以用落雷遁體術到
你剩係識話人錯,你不如再講下三代雷識咩遠距離忍術
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞