西伯利亞鐵路貝加爾湖之旅

376 回覆
125 Like 3 Dislike
留明
我都去過3星期,蒙古1星期,俄羅斯2星期
北京出發,先外蒙古,西伯利亞鐵路坐3等卡,一路玩到莫斯科

正呀 一生人一次

夏天去貝加爾湖留左3日2夜
都想冬天去一次

冬天去更有味道 話曬西伯利亞wor
留明

正呀 一生人一次

都想冬天去一次

要搵腳
但夏天去坐火車會多d後生仔女,d俄羅斯妹不得了
個藍色鬆餅真心好食
我書包冇位都夾硬屌左包返香港
btw,你真係全程冇見到藍冰呀?定另一個day tour睇到架?

我都專登去supermarket買左包返去做手信
lm
留明

正呀 一生人一次

都想冬天去一次

要搵腳

仲有好多後生人妻
留明

正呀 一生人一次

都想冬天去一次

要搵腳

仲有好多後生人妻

咁冬天有咩人會搭?
留明

正呀 一生人一次

都想冬天去一次

要搵腳

仲有好多後生人妻

咁冬天有咩人會搭?

冬天著得密實啲掛
樓主巴打可唔可以打你成個行程途經既地點,同埋total 用左幾多錢,俾我參考下

我plan 下個月去坐西伯利亞鐵路,由北京去聖彼得堡,再去Helsinki 同Tallinn
留明

正呀 一生人一次

都想冬天去一次

要搵腳

巴打識玩
個藍色鬆餅真心好食
我書包冇位都夾硬屌左包返香港
btw,你真係全程冇見到藍冰呀?定另一個day tour睇到架?

我都專登去supermarket買左包返去做手信

我真係見唔到藍冰
第二日個個south excursion 就去olkhon island南面,相比起北線我個人覺得無咁"wow",無咁多野睇,而且要行多d,有d行程要行一陣山咁

第一站帶我地去呢個地方,tele味濃,打下條村先

渣住相機周圍乜都影下

個導遊唔會講解,都唔識講解,即係好似去到d有野影下ge地方,俾你影下相咁。
呢到係一塊冰牆,但係裂左,至於有咩特別呢...自己想像下啦 我淨係諗到帶出climate change呢樣野

其實有d開始唔知自己影緊乜 影到有d麻木。有d用相機認真影,有d用iphone 9影 都分到ge

食飯喇
同上一個excursion食ge野一樣,今次有風味d,企係湖邊食!
好型既俄佬
好型既俄佬
好型既俄佬

upload唔到相既
好型既俄佬

upload唔到相既

再試
你之前個個?
貝加爾湖新西伯利亞個Novosibirsk Tolmachevo Airport (OVB) seasonal航班
咩月份會飛香港
我打算海參威 去 伯力 去 新西伯利亞 貝加爾湖 飛返香港
依家要轉機好貴好煩
貝加爾湖新西伯利亞個Novosibirsk Tolmachevo Airport (OVB) seasonal航班
咩月份會飛香港
依家要轉機好貴好煩

個湖唔喺新西伯利亞 喺Irkutsk
做乜要行咁遠去Ovb? "
留名
黎緊13/6海參崴出發 17/6-19/6 stay olkhon island 有無安答差啊多時間可以一齊食野,樓主個長腳蟹好似好好食但我毒遊

個間zuma長腳蟹真係好正 必食

有無一人份量食
留名
黎緊13/6海參崴出發 17/6-19/6 stay olkhon island 有無安答差啊多時間可以一齊食野,樓主個長腳蟹好似好好食但我毒遊

有無一人份量食

我一個人去都叫左隻蟹食
冇所謂啦, 食得晒ge
我見隔離兩個韓妹都係一人叫一隻
留名

有無一人份量食

我一個人去都叫左隻蟹食
冇所謂啦, 食得晒ge
我見隔離兩個韓妹都係一人叫一隻

我食個時隔離又係有兩個韓妹,又係食一隻wor
咩月份會飛香港
依家要轉機好貴好煩

Irkutsk 都有機場
可以個到返香港
要search下skyscanner睇下點轉機
咩月份會飛香港
依家要轉機好貴好煩

Irkutsk 都有機場
可以個到返香港
要search下skyscanner睇下點轉機

S7有直航IKT --> HKG
樓主巴打可唔可以打你成個行程途經既地點,同埋total 用左幾多錢,俾我參考下

我plan 下個月去坐西伯利亞鐵路,由北京去聖彼得堡,再去Helsinki 同Tallinn

Hkg 飛去Vladivostok ,stay一晚
跟住上火車,Vladivostok > Irkutsk,stay4日去olkhon island,跟住就Irkutsk > Moscow

機票來回~3200
火車total~3200
住~1000
使費~3000
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞