仲拗緊i定an好嘅人真係好幼稚。。。。。。

255 回覆
593 Like 147 Dislike
樓主扮中立撚屌iPhone
爛果死全家
用wireless charge 又上番9%
頂緊頂緊

btw pixel 4舊電真係好唔掂
睇陣Netflix加Bluetooth handfree都倒水咁去
一個鐘已經用成20%
長期搭巴士都昅實有無叉電位
why not both?

利申 長期兩部電話,一部iphone 一部android
i+an=ian, 我愛ian
2xl 仲健在 仲好順
用部電話都好嘈
IOS同IPhone係穩定d an機要自行刪垃圾 會容易中毒 無集團式既服務同維修 apple就做到以上幾點 用過an機都知 就算係touch screen都唔夠IPhone靈敏 其實咩都輸 事實上蘋果apple上市公司坐擁全球市值最高既股票 高下立見 其實都無需再同an界爭論d乜 不過近年蘋果無乜新意 似就快沒落既節奏
Google 係廣告公司黎架麻
唔請多D最低工資出Andriod post,點維持收集嘅龐大用戶喜好數據, 唔係點拎去賣,又賺一筆
點睇snapdragon比A系屌打
iPhone耐用
但成部機系統係自由度低
如冇得set 聯絡人唔同鈴聲
全部app都係同一個通知
冇得set指定日子鬧鐘
但勝在唔需要特別去清data
老少都岩用

Android
好耐冇用
印象中
用耐真係怕壞
冇進階授權
apple fans放大an弱點
an fans放大apple弱點

各有各鐘意,有咩好屌
日本仔出名用iphone
所以倒廢水落海
同意
Mac, iPad, iPhone, Apple Watch 都有
雙修但始終覺得我部Pixel 順手啲,可能用慣android,用部Pixel多過部iPhone,所以私人嘢多數裝係Pixel,部iPhone裝啲公司嘢多。

個人覺得各有各好啦,iPhone 個ecosystem 的確勁,用iPhone+mac 係正嘅,攞嚟做嘢有continuity係iPhone/iPad睇緊嘅website/文件可以即刻喺mac度開返。拍片亦無可否認iPhone係王者,有時要拍啲嘢都會攞iPhone嚟拍。同埋IG呀,Twitter呀,多數app喺iOS嘅optimization會好啲整體體驗會好的

但係iPhone冇90/120Hz就唔使講啦,個photo album又唔係我想要嘅嘢,又冇一個有用嘅file storing system,又冇得裝啲mod version嘅app。始終都令我用android多過部iPhone

但係都係個句,各有各好,用邊部personal preference 嚟嘅啫,冇嘢好拗
出黎引戰唔洗扮中立啦
咁做仲核突
扮乜撚野呀垃圾AN狗樓豬
戴住口罩要用faceid真係on9
你上網搵下啲 google slide template 啦
好多都好靚喎
放撚上one drive 一齊改咪一致囉
屌用部電話有咩好嘈
順手就得啦屌
又唔撚係同佢過世,一直都唔明坳咁耐為乜鳩
手機發展根本到左樽頸位
蘋果其餘扔錢研發新function俾an抄
不如完善返而家有嘅嘢再睇an有咩可以抄
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞