[KPOP] K-POP 2021討論區(50)

1001 回覆
14 Like 6 Dislike
多災多難嘅kingdom
打咁大篇幅出嚟 辛苦哂你
你都可以繼續堅持yg音樂質素無下降嘅 我又無話佢地啲歌唔好聽 winner第一同第三隻碟啲歌我重有係playlist到 呢兩三年啲歌我都覺得幾好聽 但好聽唔代表你音樂水準高 好似Justin bieber咁 佢咁多hit歌 但都唔會有人佢啲音樂製作高水準 因為佢做個啲都係口水歌
宜家啲質素唔係越埋越深 係少到你要特登聽咁多次先比你揾到所謂嘅"質素" 啫
你聽反人地YouTube remake ikon winner個啲instrumental 其實layer同原素得好少 用嚟用去都係個啲synth 然後一直loop chord
好似red velvet bad boy 同psycho嘅instrumental 人地明顯編排真係好好多 同埋編曲都有心思 唔係次次都完第二個chorus 就兩個rapper輪流唱一句 最後隊長高音爆一句 就連人地啲hi-hat同 drum咁其本嘅原素佢都係customised 唔係次次都用同一首drum set
一日仲係幾百單 搞線下係咪諗多咗
Dream 日榜上到4首咁勁
佢地究竟做左啲咩
今次音源勁左咁多
嘩 值得恭喜
我都搵到了…
學人逆襲 逆咁撚耐先50
係咪因為ridin上次撞nonstop
因為音源唔夠omg抽
結果先拎得一個一位返去
激起左夢仔媽媽嘅決心
今次瘋狂刷音源

[KPOP] K-POP 2021討論區(51)
https://lih.kg/2525398
佢259啦
旴旴好心急
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞