[KPOP] K-POP 2021討論區(50)

1001 回覆
14 Like 6 Dislike
屌你老母
LSG好似最高2,由首日30萬收聽慢慢爬到上後期50萬左右

可以話新榜單有利long run但不利爆發
ai仲靚過真人
睇ai仲好過啦
真係好聽&多人鐘意嘅會慢慢升到上去
以前夜晚可以1-40都係男團fans刷上去連intro outro都係到
자물쇠 !!! Dda!!
싹 다 unlock!!! Lock!!!!
Idea bank~ 머릿속을 털어 털어~~~
g持 omg
비밀재료가 궁금하다면사실 우린 그딴 거 안 써
明明記得之前話太多人blk左你
所以你唔會開post
呢個真…
就咁睇音源 omg第一日24hits應該上到15?
同啲一線女團真係差唔多 甚至好過某啲團
係nct太癲
咁omg音源不嬲都掂 係銷量差d 但係今次都升咗好多
所以一樣埋沒左好多好歌
入24hit其實係歌手出名重要啲
首歌係點唔重要
話咗我唔係燈神
咁講啦YG用唔用你之前提出班inhouse producer
其實唔係你想批評嘅主角
YG音樂質素一直係keep到
只係宜家啲質素越埋越深 背後挽好多string edm同harmony 要聽好多次先聽到 個人覺得係進步
相比其他公司一直以嚟都較著重以某種聲音/樂器去突出個大旋律 比較忽略歌本身內在嘅細節位
YG就已經挽到一條主旋律背部有幾段harmonic section 去做襯托 哩個聽頭幾次唔容易察覺到 亦係其他人口中話YG啲歌唔夠「kpop」同「好西方化」嘅原因

YG一直好多歌可以雋永就係靠哩班編曲producer去慢慢做
同外界合作與否說服唔到我可以令歌曲質素同production 提升得幾多只係數據上同中毒性比較高但唔太耐聽
而你其實想批評已經係YG歌曲本身創作個元素
而非再賴編曲人拖低個質素
【日刊體育獨家】[《Kingdom》線下演唱會告吹,提議在KCON線上進行]11日據相關人士透露,Mnet向《Kingdom》出演組合BTOB-iKON-SF9-Stray Kids-The Boyz-ATEEZ提議了「KCON:TACT 4U」特別舞台,出演者們正在內部討論中。

據悉《Kingdom》出演合約中加入了「線下演唱會」條款,之後開始了節目。據悉旨在讓6個組合的傳奇舞台在演出現場展現,但由於新冠疫情,情況變得困難,因此提議該舞台在KCON線上進行。

另外KCON是CJ ENM主辦的KPOP活動,此次「KCONTACT 4U」將於6月19日至27日舉辦,陣容尚未確定,能否與《Kingdom》進行特別舞台還是未知數。
冇辰 搞嚟都無謂
哇dream 個mv 未夠一日已經26m views
我唔知佢哋係韓國咁紅
王鉉神
似condom多過kingdom
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞