[KPOP] K-POP 2021討論區(50)

1001 回覆
14 Like 6 Dislike
NCT DREAM
23pm/00am/1am kst
繼續 #1-#10 ALL KILL
1am銷榜 24h hits #53

聽日就睇dream可唔可以繼續lead住定OMG會反超
冇budget換衫
實時啫日榜冇可能上到
*鎖榜
叫李秀滿條傻仔滾出LOONA啦
SMP應該唔算口水歌掛
啲歌詞又有意思
但係carry到俞永鎮啲smp既團真係唔多
尤其係呢幾年興埋啲病態風?!(唔識形容)
同smp嗰種powerful爭好遠
Kenzie寫畀女團啲主打同side track都好正
風格又多變
OMG應該會穩步上揚
sm 仲有hitchhiker
聽過咁多團side tracks
個人都係覺得sm嗰啲比較啱我口味
但係YG以前唔少歌都係teddy寫架
我同佢Dalla dalla啦…
呢個真心好聽
工具人
Limitless都好好聽
好多歌都好聽 但要聽幾次
同埋好多時係偶然聽到副歌先吸引到去聽
2NE1 同 BP 基本上佢包哂
BB 就 GD 溝佢
聽YG 其實唔會期待風格多變
真係聽 Teddy 呢個 brand
你唔搵佢我估到時又會俾人覺得唔夠 YG
2NE1 都有一定兩首係CL作嘅?
CL 係 Crush 隻碟先算叫合作
之前當然有歌但全部都係 Teddy 話事
監製全部 Teddy, Teddy, Teddy, Teddy
大部份人up得出嘅主打都係teddy

影到咁唔 ready 都揀嘅
定pd 覺得00唔 ready 都好過擺啲北味 pose
Bigbang早期完全唔關teddy事
主要係gd+kush/勇兄
女團嗰邊先係全部teddy包辦
有冇人係Stay同旴旴傾偈 好悶
我以為呢兩個po係我夢遊嗰陣開…
https://lih.kg/2331101
https://lih.kg/2211566
00真係舉手投足都有浸Leung 味
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞