Mirror 係咪要屌走啲 free rider ?

537 回覆
297 Like 3195 Dislike
成隊野有12個人,所有賺嘅錢都要除12個人 (對紅果啲唔太公平)
然後支出(化妝呀,服裝呀)又要 X12
除左部份出咗名嘅 ( eg 姜B , Jer , AK , IAN ), 相信大部分人都唔識另外果啲
人地BTS 都係得7個人 , 我寧願佢地集中資源俾幾個仲好
cut左6個人嘅錢, 拎去拍mv , 整歌 相信會更加好
講真無左 tiger (可能你都唔知係邊個) 對mirror 有影響咩?

建議保留依6個 , 或者建議加埋LOKMAN
唔係
好煩
唔走到出黎solo唱歌跳舞唔等於係free rider架

梗係揾人黎踩做乜鳩
支持姜濤單飛
唔同意
姜濤重蝕啦,得佢紅其他free rider
未紅姐可能
唔識mirror,一個人跳同一隊人跳個勢已經差好遠,6個人組合冇咩特別唔會留意,12個人可能會睇下
雖然我剩係知呢個人叫姜濤
亦都無留意呢隊人
不過眼見好似得佢一個紅 但收入可能同其他人均分我都覺得幾唔抵
無理由搵到錢既要同其他人睇齊
你咪當請左御用dancer囉
Pussycat dolls 都係咁好多年,雖然呢個唔係好例子
所以花姐 安排左佢單飛接好多廣告 
應該唔洗除12?
Mirror由出道開始已經以單飛Solo為目標,而且各人本身有自己channel、生意、Job,根本好難分清楚
都好既
唔係真係唔抵 俾我都唔會有心同公司打工
tvb打手搞分化
自己搵既還自己搵
打工搵既還打工搵
原則上佢哋都係叫打同一份工 如果有啲紅啲有啲靠自己名氣帶到成隊人搵多啲 但收份糧係同大家睇齊其實無意思
同花姐講囉
我點分化
向錢看都唔啱?
你咪當我滿身銅臭囉
我做人做事剩係用錢既角度睇咁解
花姐回應咗啦

話有啲人安排佢做其他野
一隊組合,唔需要12個都可以Solo出歌
有人適合做主持,有人適合拍戲拍劇
然後團體表演互相吸Fans做大個餅先最好

不如你睇下日本啲長壽天團,係點樣做到紅足咁多年先
傻鳩黎, 人多先好做, 踼走先d 人姜b 又要暈幾次架啦
又話我虎仔 虎世一ok?
你求其講兩句唔洗成本似free rider多啲

人哋起碼跳到啲歌操咗肌肉
如果你冇留意過 都明白點解你淨係識姜濤
某程度上係傳媒嘅問題 本身的確因為佢最紅 有時會特別放大姜濤
加上呢幾個月佢真係特別多新聞
越有noise傳媒就更加放大佢

其實其他人都好多fans㗎
都有好多人入mirror坑係因為其他成員
你有道理
我對12個成員都識,每個人係隊入面有唔同角色。
We are one & ALL
唔係12個就唔係Mirror。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞