Running Man 討論區 (39)

1001 回覆
13 Like 2 Dislike
佢仲要扮到好理性分析咁
盲反咪認左佢囉
雖然前排都仲有啲睇唔順世贊
但某個moment開始覺得佢做效果好搞笑
就冇再睇佢唔順眼
近幾年好多cosplay要角都係搵佢做
某程度上佢真係carry緊
又未去到carry既 不過至少係一個好既綠葉
雖然有時d位仲係有d格硬
不過已經好左好多
終於係呢個post搵到光洙真正下車原因
好認同你
其實所有野都係節目效果
邊有咁多利用同蝦

最深刻係最近曹世鎬同Choa嗰集
贏咗要餐廳老闆揀先有得食野

光洙行去同世贊講扮逼佢食野
我地平時淨係會見到世贊逼光洙食野呢幕
唔會見到光洙行去同世贊夾呢幕
如果光洙平時真係唔鍾意世贊真係忍住啖氣
點解會搵世贊?

仲有利用光洙搞笑仲好笑
綜藝邊有利用唔利用
呢啲明明就叫火花
總之佢地嘅目的就係令到大家開心
做咩要下下將啲效果放到咁大呢
依家依啲位多數比石鎮or佢做多
但佢稱職上黎又唔會睇到悶

石鎮好多時做依啲位都係比人潤多
悶到集體訓著
發覺某幾位真係當RM邪教咁
只可以欣賞唔可以批評咁on9都有
已經講到明認同世燦係好努力
由開初搵唔到定位
去到ganggang, 屁孩feature
近期都有好幾個效果出黎係好好笑
我同幾個巴打只不過係比comment佢屁孩既角色可以點樣做得更好
而且覺得佢RM既表現唔夠係其他節目咁出色(eg喜劇大聯盟)
都可以比你屈係hater

摑光洙果part你最多話我主觀
但係你班友講到我作為觀眾有hard feeling都係錯既咁
講句野都單單打打咁
咁樣圍爐好過癮咩
其實有時真係太先入為主,一開始印象差做咩都會反感..同埋有時你唔鍾意但佢可以分擔到鏡頭對member就好重要,你鍾意在石、鐘國但要佢地keep住不斷搞笑到好難..
好似佢呀哥入無挑咁,我係知無挑完先再煲返心態係睇到一集就一集
世炯轉數快,又答到嘴,後期都搵到自己角色其實溶入得好過光熙,又幫輕到唔少鏡頭,但有人就點都唔鍾意佢..sor可能講遠咗..
佢真係可以表現100種笑法
你地玩雙重標準 又讀心神探上身 我先舉番堆事例出黎做比較 都叫單單打打
有d人就咁裡架啦
同一個行為其他成員做冇問題
世贊做就講到好不安
明明就係有偏見
跟住講到自己好中立
其實唔洗執著世贊嘅小滑/JK嘍囉定位
好多原因加埋,
本身RM主持們嘅定位都削得七七八八;
遊戲帶出黎嘅定位唔穩固,

尤其係19年打後開始,RM再唔係注重定位同人設,
而係成個組織 (台前幕後)嘅team chemistry,

咁當然有好有唔好,
好嘅係唔洗再比人設定位限制;唔好就係唔識執生嘅人好容易被邊緣

講返世贊,佢一直做緊嘅其實唔係佢定位,
而係團隊輔助,簡單去講係同邊個人都會有火花、有GAG
呢個先係而家RM急切需要嘅內容

另外,唔可以將喜劇大聯盟同RM黎比,性質完全唔同;
師兄你有機會睇返《小射手》、《REWIND》呢啲節目,
呢啲先去比較世贊個表現,咁樣會好好多
姐係要世燦比人恰返一年半載先有資格去做呢啲野
Thank you巴打
我都係想理性討論下
可能係我比世燦係其他節目既定位影響左
話晒佢都係gagman前輩黎
去到rm個感覺好唔同
你講果兩套我都未睇過
得閒睇下先
沒有人:

光洙:
哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈
忍啖氣但仲會一齊出去飲酒食飯
智孝完全唔想理佢,世燦自己同自己演咁
係度講句公道說話
我明你觀感上對世贊仲存在住靠以下犯上既觀念
事實來,成套RM都不斷以下犯上緊
王鼻年紀最大,但亦都係最常被成員撚既長輩
你覺得呢一刻咁摑落光洙度覺得bad feeling
證明佢仲未入到你間屋
曾幾何時我地都係
你可以去搵返仲要用粉紅色字討論時候既rm post
(睇返嗰時就已經幫世贊講好說話既巴打好好人)

直頭係鬧爆世贊多過讚佢做得好
就好似到今日仲有唔知邊度啲人會鬧昭旻一樣
但時間會證明佢有無成長,融入
或者轉個講法,習慣會成為依賴

你就好似上次世鎬拍最近嗰集我既回覆咁
好老實講我真係覺得佢"上rm表現"唔算差
但人係主觀意識帶領既動物
有其他人睇完佢其他作品覺得佢煩/做作/對上擦鞋對下擺款
咁去評論佢唔想佢再上RM
作為淨係睇過佢係RM既表現既我,自然理解唔到佢負面成點
記得我讚世鎬好笑嗰個comment好似收佐30幾個負評?
理解程度唔對等本來就會有睇法上既差別

你會話,呢度似一個圍爐討論區
其實無他,你只係搵唔到一個同你心路歷程相近既人一齊傾姐
我承認我曾經出post鬧過佢,唔想佢參與其中
但我就已經接受佐世贊啦
Cls 最正係恥笑鐘國
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞