泰國都可以咁樣玩

242 回覆
183 Like 14 Dislike
update 宜家食緊間幾chill 既restaurant

布外個人叫左枝大beer 打卡。
主角豬手未出現
六月尾會去芭提雅三日再去曼谷三日
乜都唔識點算
想問下TGIF係咪講緊market
買咗本旅遊書都未睇過

曼谷可以睇下沖哥(會見到好多香港人),芭提雅都係出名酒吧,水上樂園,但佢沙灘同水上活動就一般般
留名
hello我既泰文同學
update 宜家食緊間幾chill 既restaurant

主角豬手未出現

鬼佬杯野有冇3L?
想問下各位泰文難唔難搞?想自學

主角豬手未出現

鬼佬杯野有冇3L?

應該有 但係鬼佬個台應該會share
主角出現了

泰文如果正係講我覺得唔難 睇多d 泰國電影識日常用語都ok
但要學蛇仔文真係慢慢黎 我試過認真認下某d 字但唔成功 睇黎要繼續同老師學喇~

好難學, 係工聯會學過
可能因為阿sir廢

我上個個泰文老師真係超好 好開心 不過佢正係係hku cu 教

主角補番

但要學蛇仔文真係慢慢黎 我試過認真認下某d 字但唔成功 睇黎要繼續同老師學喇~

其實同泰國人溝通到會唔會好難?本身語文冇乜天份

主角補番

樓主自己食咁多?
lm

主角補番

樓主自己食咁多?

爸打不如黎幫我食埋佢 有三位食的

我覺得ok 聽得明少少 偷聽按摩姨姨講野 試過聽過佢話我好多老泥

我覺得ok 聽得明少少 偷聽按摩姨姨講野 試過聽過佢話我好多老泥

係咪聽錯左
乜都唔識點算
買咗本旅遊書都未睇過

爸打可以睇下沖哥,你試下fb search 下泰國旅遊grp 係六個字的 廢事好似宣傳佢地
or 睇下我既update hahahahahahahahahahahah 賣廣告XD

TGIF 全名 Thanks god It flea market 係同artbox 同一類的 不過比較多女仔杉 同新潮d 既小食 爸打可以再睇上面講文青market 有影到d 相

主角補番

樓主自己食咁多?

豬=mu,呢個我識,但係鐘意食打拋多d

主角補番

樓主自己食咁多?

豬=mu,呢個我識,但係鐘意食打拋多d

打拋正 !! 撈飯一流
但食多太多太辣既泰菜我狂生瘡
等我今晚update 下泰好食同水上樂園
乜都唔識點算
買咗本旅遊書都未睇過

爸打可以睇下沖哥,你試下fb search 下泰國旅遊grp 係六個字的 廢事好似宣傳佢地
or 睇下我既update hahahahahahahahahahahah 賣廣告XD

TGIF 全名 Thanks god It flea market 係同artbox 同一類的 不過比較多女仔杉 同新潮d 既小食 爸打可以再睇上面講文青market 有影到d 相

先利申:去得幾次泰國
其實我覺得沖哥係啱第一次去既人睇,如果想睇多d泰國野就要自己發掘下
有無叫雞先
乜都唔識點算
買咗本旅遊書都未睇過

其實我覺得沖哥係啱第一次去既人睇,如果想睇多d泰國野就要自己發掘下

yup 爸打講得好岩 沖哥可能岩哂懶人or 未去過泰國既人 不過有時佢介紹既都ok 台灣d blog d 介紹都幾好同幾廣 爸打可以得閒炮下 不過連登d 爸打介紹既都唔錯既~
有無叫雞先

爸打可以look 前少少 我係絲 不過芭堤雅都經過有邪骨
乜都唔識點算
買咗本旅遊書都未睇過

對泰國一條所知
未去過,驚鬼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞