泰國都可以咁樣玩

242 回覆
183 Like 14 Dislike
有冇巴絲識suphan buri嗰頭有冇咩玩?
或者suphan buri附近啲地方值唔值得去?
想問下大城有咩玩
嚟緊7月去唔想留太多時間喺曼谷
唔該

Suphan 有座觀景塔,不過只係高百幾米,難聽講句,香港新公屋都高過佢,不過景色都唔錯,始終佢係方圓一百公里內最高既建築物。響市中心北面40公里有個水族館,就肯定抵屌過曼谷paragon嗰個,不過冇租車好難去。

至於大城,你google下啦,唔好伸手啦

爸打 我有追你講歷史個post 架
Good morning 呀各位 酒店早餐長期比烏蠅嬲 充滿驚嚇
所 以去左M 記食 都幾貴
有冇巴絲識suphan buri嗰頭有冇咩玩?
或者suphan buri附近啲地方值唔值得去?
想問下大城有咩玩
嚟緊7月去唔想留太多時間喺曼谷
唔該

Suphan 有座觀景塔,不過只係高百幾米,難聽講句,香港新公屋都高過佢,不過景色都唔錯,始終佢係方圓一百公里內最高既建築物。響市中心北面40公里有個水族館,就肯定抵屌過曼谷paragon嗰個,不過冇租車好難去。

至於大城,你google下啦,唔好伸手啦

爸打 我有追你講歷史個post 架

我都有架,係高汁post
Good morning 呀各位 酒店早餐長期比烏蠅嬲 充滿驚嚇

早晨呀,香港落狗屎,搭左2個幾鐘車先返到公司,可以飛轉清邁

早晨呀爸打 依邊天氣勁好
今日去左真理寺,個人覺得好抵去 比住d 相大家睇先

早晨呀爸打 依邊天氣勁好
今日去左真理寺,個人覺得好抵去 比住d 相大家睇先

有d似泰北白廟
睇完你個post
有d心郁郁想去
但6月去日本
又有排要草錢
睇完你個post
有d心郁郁想去
但6月去日本
又有排要草錢

泰國都可以窮遊 試過凌晨機+hostel 6日5000蚊一定有突hehe
嗚 其實我番到香港 但成日都提唔勁打 update 左d 泰好食先

Central World 出面長年都有個賣野食既market 雖然都幾普通但好方便既market 如果係chitlom siam 附近 掃過哂所有野big c 個d 覺得無聊可以行下 我唔可以話佢d 野食特別 因為其他market 都會見到 好處係方便 同埋重點係佢有一檔賣文創設計既袋 叫Playwork 佢地base 係chiangmai 一直bkk 都唔見有佢地d product 但居然係到比我搵到佢地係到賣
爆開心 因為其實泰國文青野d design 真係可以好靚
幾有泰國特色 tote bag 都只係450 兩個 質地同個款都幾好 手信自用一流

之前講過既 TGIF 都係9/6~11/6 係到擺檔
可以再follow 下先決定去唔去
之前講過既 TGIF 都係9/6~11/6 係到擺檔
可以再follow 下先決定去唔去

自膠 打漏
係TGIF 都會係Central world 出面擺
Greyhound cafe

大家係香港都會經過過 我未食過香港個間 泰國食左兩次 都唔錯的 較為fine dinning 係曼谷黎講都算小小貴 但值得一試 因為香港貴成倍

Greyhound 本身係一個designer 既brand 而佢再將佢種設計感放係飲食裡面 我自己覺得都幾可愛的 有d 覺得好古靈精怪 西泰野mix 哂一齊 但我都覺得有d 都唔錯的haha

環境氣氛都幾好 想heahea 豪豪食lunch dinner 都會係一個出得廳堂既choice

無骨雞翼 椰子蛋糕 Pasta 類都唔錯

個人覺得真伏既係 泰式奶茶冰

泰國教識我真係唔係所有野可以crossover
有無人試過飲過泰國有隻枝裝維他奶 佢出左奶茶味
順帶一提 關於泰奶類製品 真係only Thai milk Tea is ok

有無爸打試過?
因為個日征服左afteryou 真係搞唔掂

補回真正Greyhound 泰奶冰

同場加映 奶茶蛋糕 好正不過肥甜到仆街

睇完你個post
有d心郁郁想去
但6月去日本
又有排要草錢

泰國都可以窮遊 試過凌晨機+hostel 6日5000蚊一定有突hehe

4000點睇
睇完你個post
有d心郁郁想去
但6月去日本
又有排要草錢

4000點睇

唔難
但我去泰國一定住5星靚酒店
因為同樣級數既酒店係其他國家應該要double價錢
去泰國都唔嘆等幾時
睇完你個post
有d心郁郁想去
但6月去日本
又有排要草錢

4000點睇

如果1200 蚊機票+800蚊住+2000蚊都應該夠
有冇巴絲可以介紹大城,考艾有咩玩
今日係大城一日包車已經睇哂所有附近古蹟,諗唔到第二日仲可以玩咩
睇完你個post
有d心郁郁想去
但6月去日本
又有排要草錢

4000點睇

1200蚊買到泰航(如果減價),可以再平d
今日係大城一日包車已經睇哂所有附近古蹟,諗唔到第二日仲可以玩咩

大城係睇古蹟,一日夠,可以考慮去桂河橋睇死亡鐵路,考艾就係國家公園,酒莊,睇花花草草做下文青照相呃like
睇完你個post
有d心郁郁想去
但6月去日本
又有排要草錢

4000點睇

1200蚊買到泰航(如果減價),可以再平d

yup 宜家hx 最平既其實都唔平
可以留意下Kenya /Sri Lanka/皇家約旦 但好似佢地無咩人搭 疑似會cut 左去bkk 條線

大城係睇古蹟,一日夠,可以考慮去桂河橋睇死亡鐵路,考艾就係國家公園,酒莊,睇花花草草做下文青照相呃like

考艾附近既chokchai farm 既雪糕好食到飛起
artbox而家係咪無左?

係阿 不應通常隔多三個月會再有
可以留意佢地fb,instagram 有無updatess

係阿 不應通常隔多三個月會再有
可以留意佢地fb,instagram 有無updatess

黎緊6月頭去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞