泰國都可以咁樣玩

242 回覆
183 Like 14 Dislike
睇vintage車嗰到係火車夜市?

係呀 vintage 車係席娜卡琳火車夜市Talad Rod Fai Srinkarin
Lm
有冇巴絲識suphan buri嗰頭有冇咩玩?
或者suphan buri附近啲地方值唔值得去?
想問下大城有咩玩
嚟緊7月去唔想留太多時間喺曼谷
唔該

c 打好正 幫你推推
唔識游水係咪無左好多野玩?
留名

但聽講個d day tour 著住safety coat 都ok 但我好怕水 同埋之前死過人 唔敢搏
所以去水上樂園 各位我可能今日會無咩update
update 埋另一間cafe 先
叫Puritan 有咩咁特別? 店主收藏左好多唔同vintage 野而成間cafe feel 到佢係打理得好好珍惜每一件藏品
蛋糕幾精緻而成間都唔錯 入左去都唔記得左係曼谷 以為係英國
i

各位都可以發掘下ari 站有d 咩正cafe
旅行布樣野好就係比你去抱多d 好奇心去發掘下唔同得意野 而一定會有滿足感

我都幾中意依到 唔多遊客 而要發揮下大家少少身體語言英文]叫野食
講起叫野食 真係不得不同大家分享一個好好笑既經驗 See you later
絲打有冇去到水門市場?
btw 芭堤雅真係無下次
秦國咖啡好飲過香港
同埋物價平好撚多
會再去
絲打記住去levis outllet
300幾蚊港紙一條牛
絲打有冇去到水門市場?

有經過呀 去左附近買左長輩手信
但我個人範得無咩特別 可能有時night market 同佢賣差唔多野 但比佢平d
如果想睇下杉個類 Union Mall 都好正 超多 行成日好抵屌

同埋去左水門附近新開Night market Talad Neon 好大 但太新唔算好多得意既檔口
講起水門 諗起PhromPhong 走鬼食過既雞飯真係好正 水門好多負評 但PhromPhong 依個真心正 真正隱世
上面依個飯係40B 40B 呀 即係港幣9蚊
秦國咖啡好飲過香港
同埋物價平好撚多
會再去
絲打記住去levis outllet
300幾蚊港紙一條牛

正呀 !!! 最衰我聽日就走lu
sorry 我好多typo 望各位唔好見怪
請問樓主可唔可以提供artbox地址 ?
樓主去幾多日帶左幾多錢去?

今次去曼谷芭堤雅6.5 日 大概唱左5200蚊到
我仲有大約港幣1400蚊玩兩日

我有frd 上年去7日用左3000蚊都唔使

黎緊去曼谷鳩fing未知應該帶幾錢 你豪洗?

應該係真豪洗 可能好多錢比左去按摩同搭uber
因為食野個range 可以好大
可以好似街邊野幾十B 去到商場幾百b 同豪d 都可以
同埋曼谷可能有時睇岩野忍唔住手買
如果係爸打應該就唔會喇 帶四五千都應該ok 有突

咁搭uber你咪唔洗用cash 點解唔去d cafe都好靚架wor

因為uber 比cash 其實好方便 有呀我有去cafe ari so jeng
但我update 得好慢 埋個market 就會講泰好食喇

Uber點比cash 真係唔知
見你打jj green 幾正就去下先!

唔好意思呀 我頭先check 番artbox 佢依排都未再有 .佢之前試過係PhromPhong ,Chatuchak 每次都唔同地方擺過
上次個個岩岩4月30日完 可能summer 再有
6月有TGIF 你都可以睇下 我今晚再google 有無d 得意market 推介比各位

但聽講個d day tour 著住safety coat 都ok 但我好怕水 同埋之前死過人 唔敢搏

因為唔識游水無去過 好似少左好多野咁
樓主去幾多日帶左幾多錢去?

今次去曼谷芭堤雅6.5 日 大概唱左5200蚊到
我仲有大約港幣1400蚊玩兩日

我有frd 上年去7日用左3000蚊都唔使

黎緊去曼谷鳩fing未知應該帶幾錢 你豪洗?

應該係真豪洗 可能好多錢比左去按摩同搭uber
因為食野個range 可以好大
可以好似街邊野幾十B 去到商場幾百b 同豪d 都可以
同埋曼谷可能有時睇岩野忍唔住手買
如果係爸打應該就唔會喇 帶四五千都應該ok 有突

咁搭uber你咪唔洗用cash 點解唔去d cafe都好靚架wor

因為uber 比cash 其實好方便 有呀我有去cafe ari so jeng
但我update 得好慢 埋個market 就會講泰好食喇

Uber點比cash 真係唔知
見你打jj green 幾正就去下先!

Uber 你要買張泰國電話卡 泰國版係唔使用credit card 的
禁paymet 個版

同埋同frd 一齊去 試下用promo code 就可以布 3程50B deduction 優惠 uber 好抵 Grab Taxi 都好用 有時仲平過uber tim

因為唔識游水無去過 好似少左好多野咁

都係架 但我都好中意泰國hahahaha

唔好意思呀 我頭先check 番artbox 佢依排都未再有 .佢之前試過係PhromPhong ,Chatuchak 每次都唔同地方擺過
上次個個岩岩4月30日完 可能summer 再有
6月有TGIF 你都可以睇下 我今晚再google 有無d 得意market 推介比各位

感謝
絲打有冇去到水門市場?

有經過呀 去左附近買左長輩手信
但我個人範得無咩特別 可能有時night market 同佢賣差唔多野 但比佢平d
如果想睇下杉個類 Union Mall 都好正 超多 行成日好抵屌

同埋去左水門附近新開Night market Talad Neon 好大 但太新唔算好多得意既檔口
講起水門 諗起PhromPhong 走鬼食過既雞飯真係好正 水門好多負評 但PhromPhong 依個真心正 真正隱世

佢地仲有個炸雞扒飯
我成日一餐食一個海南雞一個炸雞扒飯
都只係廿蚊港紙
Pattaya 正過 Bangkok好多呀
好似識得樓主 正評
漏奶咩撚關係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞