泰國都可以咁樣玩

242 回覆
183 Like 14 Dislike
對唔住咁多位,我update 得好慢
我宜家係healthland 按緊摩 因為芭堤雅真係無咩野做同玩 d 阿姨吹水到呢 唔知有咩爸打中意按摩 我個人幾推Body tune 同Pimmalai Massage

前者環境好好 同按得幾大力 後者好抵 好多package 各位可以google 下
按摩大家有興趣先講啦 唔係好特別

今日泰國又有炸彈事件? 小心啲呀樓主

多謝關心 我人係芭堤雁
去曼谷既爸打都小p 係Victory Monument 個站發生
係一間退休軍警醫院的 疑似同政治因素有關
個站都幾近Siam 所以小心

上星期大皇宮附近爆完搭skytrain ckeck袋即刻嚴左
返酒店Saphan taksin落車時見到有人要開gip俾個保安嚟

日前岩岩先依個站買左成箱手信 如果介開成個都幾
其實真係都幾有bug 正係一個保安係人流高峰check 大op佬siam 個d 真係等三個字比佢check 咩 d 人覺得煩既埋走哂 check 黎都無意思 同埋唔知係咪因為我住個站既問題
直行直過保安唔理
[black] [/black] 我都係秦國狂熱份子 絲打揼骨有冇平推介?
有無去格蘭島玩?

利申:聽晚上機去泰國

黎撞下你

網上炮左文再加上問左朋友子 佢地話都幾一般同埋朋友感覺成日比人抽水 浮潛依d 真係好正但好似芭堤雅d 海唔多靚 再加上唔識游水 如果爸打中意石以下次去合艾象島蘇梅島個類
因為都幾格攝 要係曼谷要轉機再轉船 但見過d 人都話正

所以結果決定去水上樂園 應該去完依次芭堤雅就唔再去
可能第三日去埋真理寺
多謝咁多位爸打正評同留言 第一次開po 既我好滾動 連登食左我打緊既post 我今晚會update night market 既資料比大家
最近睇幾集沖遊泰國
愈睇愈想去
啲野食一係平香港勁多
一係就香港價錢服務環境樣樣勁正
有無去格蘭島玩?

黎撞下你

網上炮左文再加上問左朋友子 佢地話都幾一般同埋朋友感覺成日比人抽水 浮潛依d 真係好正但好似芭堤雅d 海唔多靚 再加上唔識游水 如果爸打中意石以下次去合艾象島蘇梅島個類

可能第三日去埋真理寺

想玩浮潛個啲 有咩推介?
舊同學lm

多謝舊同學 好耐無見 恭喜你
岩岩去完清邁
留名
LM
星期五跟團去 希望唔好落雨
星期五跟團去 希望唔好落雨

我當初都好擔心 因為睇天氣報告話我去既每日都落雨 但黎到除左晚上有落之外 都算天晴 不過都幾悶熱下
拎對防 "鮮"既鞋 有晚我著左鞋底爛既涼鞋 鮮左三次係條街 仆左三次街既我魚左

同埋佢d 雨都好快落完 落完靚仔哂喇
岩岩去完清邁
留名

正! chiang mai chaing rai 一直好想去
有無咩好介紹
有無去格蘭島玩?

黎撞下你

可能第三日去埋真理寺

想玩浮潛個啲 有咩推介?

芭堤雅就唔好喇 因為d 水唔靚同d 用具好似幾核突
去好遠既島最格攝真隱世既島蘇梅島可能都仲ok
問左成日出島旅遊既旅伴話 菲律賓珀琉 馬來西亞海龜島好正
沖繩之前見frd 去過都好似好正
最近睇幾集沖遊泰國
愈睇愈想去
啲野食一係平香港勁多
一係就香港價錢服務環境樣樣勁正

係呀 依個都係我好中意泰國既原因
留名先 好想去泰國
留名
最鐘意去泰國
上次去左清邁
聽日由曼谷去芭堤雅!
乜都冇 plan 唔知有乜好做
早個留曼谷多一日
舊同學留名
想睇你遊記好耐啦
聽日由曼谷去芭堤雅!
乜都冇 plan 唔知有乜好做
早個留曼谷多一日

我都咁諗 今日去dup 個骨 左去arts in paradise 食個飯就完
舊同學留名
想睇你遊記好耐啦

哈囉舊同學真給力yohoo
岩岩落機 5日淨係曼谷都覺得唔夠喉
[泰文青]我最中意泰國既原因可能就係夜市Night market
係香港都幾少見到長開既得意有特色夜市
泰國其實都唔算鄉下地方係 其實泰國人都可以好chill 的 同埋好多香港好多咩邪惡xx Light bulb 野飲其實係泰已經一早出現左

我去過兩種night market ,一種我稱佢做文青market ,另一隻叫佢在地泰chill market 啦
兩種都有少少觀光成份 同埋都多年輕人行的

文青market 香港大家都會聽過jccac 荔枝角 個d 成日都有既Market 點解泰有特色呢?係氣氛setting 上可能好過香港
佢比較係非固定同臨時既
泰國比較出名既night market 係(我認識既) Artbox even已經揚威海外到新加坡tim
一d 商場Emquatier (Phrom Phong)Central Ladprao (MRT Phahoyothin )Siam Central world 都會有臨時既攤檔既 不過真係睇好彩同唔彩 上年經過過都買到心頭好 重點好平 落街買宋袋有design 既都係港幣35 蚊(150 B)

有興趣既爸打可以follow 一個ig 叫thai_event
雖然入面係泰文多 但都會有唔同market info 比大家
期待各位去下再大家些牙 可能絲打會岩d

好多ig shop 係到入貨 跟住香港買貴5倍 係前排連登都好似比人追擊過既男裝ig shop 好似係同依間買既一樣 價錢 30hkd vs 1xx hkd
留名!!!
我都學緊泰文!!!我都好鐘意泰國
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞