whatsapp 仆街條款又黎

321 回覆
422 Like 8 Dislike
有得揀淨係用緊嗰個先收到通知

TG有得import Whatsapp對話,完美代替品
捉到
私人用singal
公司用wtsapp六點後唔開
真身加假身都可以用晒TG
唔明點解要分開死都要夾signal入去

正常人返工電話用whatsapp,因為要就埋公司D廢老,同埋公事野比較可以被竊聽。同時,返工用既whatsapp唔需要多function, e.g. stickers/gif。所以公司野用whatsapp就最好

私人就用TG,又好用,又方便,D function又多又齊,內容又豐富。雖然私隱程度唔係最top,但都算係做到好高程度既保障。叫做係平衡到方便同私隱兩者

但signal就又冇人用又唔好用,係私隱度最高,但高到根本普羅大眾都用唔著既程度,大家會寧願揀好用多D。
highlight pen 係用黎highlight你想突出既字
唔係underline
有第三方TG app可以分開D account係兩個APP
同埋就算同一個app都可以mute其中一個account既notification

想問有咩觀感問題?
除左焗撚住用whatsapp 同廢老聯絡, 其餘99.9% 都係Tg喎
用得電話number whatsapp signal 咪一樣多廣告唔撚經大腦
唔係個個咁睇唔開走去用i瘋
本身沒,要額外down tool 繁中字體set up
tg反而可以唔接受unknown contact
更新完好似解決左?
之前濛撚到張張都想call梁國雄議員
豬閪伯格幾時死
公司全部人都用wts
D客又係wts
係同自己朋友先用signal
我就唔明個意義係邊
除非你好有錢仲同人與世隔絕
否則都無可能唔用wts
咁tg囉
咁你唔好鬧WhatsApp啦
轉signal 嚟托柒
signal廣告多WhatsApp 幾倍
用tg唔好?
在連登賣商業廣告
舉報you
人地signal call我,可以部機震成十幾秒但畫面冇任何嘢
關英文咩事
大把人唔想用tg add真fd
唔會sync contact
tg id 對自己朋友黎講有咩咁神秘?
熄左爐好耐啦,垃圾apps
有中文版㗎!

fm TG

🌐 本頻道提供版本

🇭🇰 中文(香港)
tg://setlanguage?lang=hongkong
適用於:所有系統平台
簡介:主要使香港慣用書面語或教育局建議用詞

🇭🇰 香港人口語
tg://setlanguage?lang=hongkonger
適用於:Android/iOS / Telegram X
簡介:模仿香港人講嘢時中英夾雜

🇭🇰 廣東話
tg://setlanguage?lang=cantonese
適用於:所有系統平台
簡介:使用中文用詞嘅廣東話

🇭🇰 港式潮語
tg://setlanguage?lang=hkslang
適用於:Android/iOS / Telegram X
簡介:以廣東話為藍本,改用巴絲、AGGER 等論壇用語
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞