whatsapp 仆街條款又黎

321 回覆
422 Like 8 Dislike
咁的確唔del whatsapp fb ig, 用signal 都嘥氣
已舉報

好地地冇犯過法怕咩俾人睇哂啲資料
仲熄爐
用tg啦
想主pin this
個意思係因為tg無加密可以check返哂你既對話
所以如果你係有私隱擔憂既
用tg就好似你上連登咁,用認唔出你既id名+唔好係對話講敏感個人資訊+唔好sync contact
同fd日常傾計用返有e2e既whatsapp/signal
點import 求教學
tg private chat 都有e2e, 要講私人野可以用secret chat, 實在睇唔到用signal 嘅必要,既然講到tg 可以賣野比政府咁假設性,我都可以話政府可以直接爆你電話
tg group chat無已經死得
你平時唔會用group同fd講野?
同埋唔係假唔假設性既問題,而家就係有依個私隱既concern
你咁講其實whatsapp都無問題,fb拎你資料黎點玩都係假設性既姐
唔用唔係問題,最弊公司grp全部都係wts,我自己最驚都係無曬以前啲對話
#108咪佢哋嘅寫照 淨係識跟 跟咗就掂跟住自我感覺良好
轉TG

pin我
專登用個電話唔插卡
淨係用公司wifi
放工自動收唔到whatsapp
iOS: 揀你想Import嘅對話>撳上面人/Gp名>拉到最低Export Chat>Attach/Without Media>揀Telegram>Import to New Gp/人>Done

若然個條友無開TG Ac,你就咁開個Gp匯入都得(不過點都要搵條友俾你add咗入去先,你可以add完就踢佢走)
Push
Signal 最唔好就係啲gp 訊息通知
有300句真係夠膽死響/震足300次
夜晚以為鬧鐘響
禁左x會點
播voice msg會自己同你熄咗個音樂播放器
因為係由中国管理
Pin la
頭先睇Policy我都以為好似你咁講,點知

然而在WhatsApp的澄清內容「WhatsApp/Facebook 不能取得用戶分享的位置資訊」被外媒踢爆誤導,外媒指出:WhatsApp 的新私隱條款「Automatically Collected Information 」部分列明,當用戶跟其他人共享目前的定位資訊,就等同於許可 Whatsapp 收集裝置的精準定位資料。即使用家沒有使用定位功能,Whatsapp 都能透過 IP 地址等資料判斷用戶的位置。所以報導指出,Whatsapp 實際上還是能夠定位用戶位置,只是精準度有差別而已。

本報在查找WhatsApp的私隱政策中發現當中亦清楚列明,開發者可以掌握用戶大概位置,而並非澄清所指的看不到用戶的共享位置。
https://www.facebook.com/103019234890871/posts/192359925956801/?d=n
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞