whatsapp 仆街條款又黎

321 回覆
422 Like 8 Dislike
期限前唔同意都唔會del acc
但係keep住每日彈出嚟煩你一次
總有一日會唔小心㩒咗
有朋友未轉signal 既,出手推郁佢快d 轉
有冇辦法將whatsapp 對話轉去signal/tg?
有呀 轉去TG好方便 Signal就暫時煩d而且多限制
你search "TG 匯入 WhatsApp" 就有
thanksss
點樣backup對話紀錄
頭先測試仲send 到msg
兩個折衷方法
一、下載txt format永久保存
二、保留帳號,想睇返個時先開返隻app睇

而家fuckbook笠水講左唔接受佢地條款都好都唔會限制功能同埋停用你個個account, 只會你開親隻app都會彈個「同意書」出黎煩鳩你,直到你同意為止
邊到有講? 以我所知佢並無笠水
只係變成keep住彈出黎煩你一段時間 再分階段停你功能
而且好識玩地係非同步執行 即係一批批去停
等你部份照收message忍唔住去按同意
https://www.theguardian.com/technology/2021/may/11/what-happens-when-whatsapp-new-terms-start-on-15-may
仆街得過繼續用 WHATSAPP ?

公司上唔怪你, 最少私事上都用其他
睇埋聽日點先
而家美國都未到15號朝早

到而家呢一刻都仲係咩功能都一切正常,包括backup
依家唔同意會點
我就係唔小小㩒左 有無人有解決方法
2016年唔同意條款,到現家都唔同意條款
近排whatsapp收多左廣告whatsapp,今朝已經收到3個廣告

有冇人都係咁?

btw facebook
無接受但仲未鎖我係咪正常?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞