whatsapp 仆街條款又黎

321 回覆
422 Like 8 Dislike
忍痛Accept左
同7婆一鳩樣死心不息
明明其他chat app都唔怕
你依d真係戇鳩例子

不如話咁驚比人監控就用飛鴿傳書

明明有E2EE一定比冇好

係都要話有都唔好點點點

「唔好以為有民主自由就大撚哂巴屎閉,最容易出事就係呢啲自以為有民主就一定自由嘅諗法」
講嚟講去都係依句廢話

冇犯法你怕咩國安法怕咩安心出行怕咩比狗查
我用緊iOS,試過幾次export with media,import 嘅時候,去到1.x gb 就死左,知唔知可以點攪?
點解?tg 比ip 佢?
你唔係講呢單呀

[真相大白] 點解Telegram個Admin俾人拉 原來係用左小米手機
https://lih.kg/1219021
Data太大過唔到,del咁啲啦

完全空白
有冇人知點解
重未轉咩
屌你老母飛乜撚嘢鴿傳書, 咁樣類比都得?!

你淨係貪signal 個e2e 就覺得好安全好正,但個代價係難backup, 淨係可以機過機,冇web 版。 個desktop program 又廢。

諗嘢唔好諗一面,你要諗用e2e 係咪真係有咁嘅需要。你日日同frd 傾計問聽日食乜,買乜。咁係真係要用到e2e?

成日掛住e2e 響口邊,唔講仲以為你日日都講國家機密。

一早講咗好多人會用signal 用到慘叫,會有好多嘢頂唔順,最後宜家咪轉返用Tg.
佢地計埋tg 有機會賣資料比政府,但呢個只不過係佢地自己FF,fb 仆街,就講到tg 都一樣仆街
講今晚食乜餸都有人買你資料嘅話,都幾好賺
係賣嘅話,其實要搞好佢個中文search 先,對tg黎講,中文data係一大咋raw
好耐之前彈過出嚟 之後一直冇再出現 係咪冇accept到先會keep住提你?

定有冇得check返 唔知係咪手殘㩒咗接受
app問題
signal compression ratio太高
飛鴿傳書打隻鴿落嚟已經搞掂
佢咁膠嘅類比我覆佢都費時,由佢單機
Same same
放工一律唔睇唔覆wtsapp
之前有用wtsapp business & wtsapp
轉signal之後就del咗wtsapp business

煩就煩在signal 電話number係太空卡...
朋友不時會send咗去本身個number(變咗SMS, haha)
同埋所有group都要逐個講返自己係邊個..
Tg都收過廣告
不過極少
Signal另一個唔好處
係冇得star message/save message
某d重要野想mark要另外save
有冇人用過tg 抄clubhouse既voice chat😏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞