whatsapp 仆街條款又黎

321 回覆
422 Like 8 Dislike
話說 我好耐都唔用入一次whatsapp
岩岩一入 佢又彈個仆街條款迫我按同意

唔記得cap 第一頁
但5月15前要按同意
我按左X
睇下你朱西柏格del 唔del 我account
仲未轉熄爐?
熄爐係寫得幾垃圾
尤其個電腦版真係好趕客
佢彈出黎我慣性撳左back,無睇到
APP版都垃圾啦, 點知電腦版都係垃圾, 用tg好過
成班撚樣怕睇英文又懶搞Setting 唔用Tg,搞到要就班撚樣用Signal
熄爐電腦版每次開都要等佢load

Tg真係接近完美
唯一係佢個search function有啲問題
成日search唔到
search中文廢d
signal 日常生活有咩缺點?
用落感覺唔到分別
signal再垃圾都唔用whatsapp
轉左返唔到轉頭,sticker又易儲易用,除左ig shop買野或者book野,如果唔係whatsapp無開過
其實究竟有咩咁困難tg唔去解決
用咗幾年都仲係咁
淨係同人CHAT, 部機震完成秒都未彈到句MESSAGE出黎
點解會有一隻殘體字?

唔覺wor 幾正常
係廣告多 叫你賭錢個d
不過唔賣你資料 就要賣你廣告架啦
唔係Search 唔到,係佢Search 個邏輯係要Match 成個"word" ,英文字word 之間有空格,但中文字多數成句黐埋,所以你唔打晒成句係Search 唔到中文

我就習慣咗會落#tag ,方便第時搵返,用咩keyword 就要自己落得準

但Tg 哩個設計真心冇諗過中文用戶
垃圾signal仲想取代WhatsApp?

如果當初轉晒TG就得仲可以導入WhatsApp所有record
signal打手話每次用完desktop版都會入setting碌到最底del acc同record呀

你唔做又load半日係用家問題
signal垃鳩圾
TG世一
佢哋轉signal嗰班根本都冇諗住del WhatsApp嚇死朱閪啦,以為個個del WhatsApp唔俾佢偷資料

我就將WhatsApp私人對話del晒兼導入TG,確保冇切身個人資料仲留喺WhatsApp,而轉signal嘅朋友就唯有繼續留record喺WhatsApp
不知仲有幾多人用緊Facebook 同Instagram
睇完成篇privacy policy update都淨係睇到WhatsApp business account有關嘅嘢
我係咪睇漏左d咩
💎💎💎以前whatsapp 廣告已經夠煩💎💎💎
💎💎💎自從裝左tg 同 signal 💎💎💎💎💎
💎💎💎廣告量有增無減💎💎💎💎💎💎💎

唔知係咪我唔識用
電腦版放大唔到人地sd黎既圖
張張都梁國雄議員咁
再唔係就要頭已側咁睇
次次都要down落黎先睇得清楚

都係tg用得舒服啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞